Acasă Actualitate Cîmpeanu: Elevii din București vin la școală de miercuri

Cîmpeanu: Elevii din București vin la școală de miercuri

Bucureștiul are o incidență de sub 1 la mia de locuitori, mai precis de 0,94, dar elevii vor veni fizic la școală începând de miercuri, după cum anunță ministrul Sorin Cîmpeanu. În prezent, vin la școală elevii de la clasa pregătitoare, clasele primare, clasa a VIII-a și clasa a XII-a. Duminică seara, Cîmpeanu a scris pe Facebook că elevii vor veni la școală a doua zi după ce scade indicența indectărilor sub 1 la mie.

Luni, ministrul a făcut noi precizări despre modificarea ordinului comun privind regulile pe care trebuie să le respecte școlile:

Ordinul comun de modificare se poate publica cel mai devreme in aceasta seara in Monitorul Oficial. Nu ar fi rațional să se organizeze o ședință CMBSU luni noaptea pentru a anunța schimbari de marți dimineață. Se va face, probabil, ședință la nivelul Municipiului București în cursul zilei de mâine, după ce vom avea și rata de infectare de mâine și vom avea o confirmare a trendului descendent”, arată Cîmpeanu.


Practic, în acest context, văd posibil ca de miercuri să se meargă la școală in București, fără diferențiere in funcție de clasa, daca aceasta va fi decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Modificarea Ordinului comun de ministru Educatie-Sanatate crează cadrul pentru ca CJSU/CMBSU săa poată decide în acord cu ISJ/ISMB și DSP.
Cazurile de elevi care prezintă orice simptome specifice, vulnerabilități medicale sau alte motive întemeiate, trebuie să aibă asigurat accesul online la procesul de învățământ
”, a mai precizat Sorin Cîmpeanu.