Acasă Actualitate Cum a fost în prima zi de școală în Scoția/Profesorii pot cere...

Cum a fost în prima zi de școală în Scoția/Profesorii pot cere testarea pentru COVID-19

Foto: skynews

Mai multe mii de elevi s-au întors miercuri în școlile din Scoția, după aproape cinci luni de când școlile au fost închise în contextul pandemiei de coronavirus. Copiii au stat la distanță în curtea școlii, fiecare în cercul lui, așteptând să intre în clădire, potrivit unui reportaj făcut de skynews.

Cu toată distanța dintre ei, copiii erau bucuroși că se văd și își strigau numele unul altuia. La rândul lor, profesorii i-au îndemnat pe elevi să respecte distanța între ei, rugându-i să stea pe în cercul pictat pe asfalt. De remarcat, este faptul că nici elevii și nici profesorii nu poartă mască în timpul orelor sau în afara școlii.

În Scoția, profesorii și ceilalți angajați din educație pot solicita să facă testul COVID-19, în cazul în care sunt îngrijorați cu privire la riscul de infecție, fără să aibă vreun simptom, potrivit BBC. Testele sunt plătite de guvernul scoțian, care a vrut astfel să susțină siguranța profesorilor, în condițiile în care elevii se vor întoarce treptat la școală.

Anunțând decizia privind testarea profesorilor, secretarul educației, John Swinney, a spus că a alocat 135 milioane de lire sterline ca sprijin acordat școlilor pentru respectarea regulilor împotriva răspândirii coronavirusului.

Citiți și Marea Britanie: „Puține dovezi” potrivit cărora COVID-19 se transmite în școli

Jumătate din școlile din județul Cluj vor face cursuri la școală

Articolul precedentJumătate din școlile din județul Cluj vor face cursuri la școală
Articolul următorUNICEF: Una din patru școli din România nu deținea dotări minime pentru spălarea mâinilor, înainte de pandemie