Acasă Actualitate Cum îi vor evalua elevii pe profesori| Metodologia a fost publicată

Cum îi vor evalua elevii pe profesori| Metodologia a fost publicată

Foto: CNE

Ministerul Educatiei anunță că a definitivat Metodologia prin care elevii vor putea face evaluarea profesorilor. MEN arată că prin această metodologie se dă posibilitatea profesorilor de a consulta, în mod sistematic și constructiv, elevii, cu privire la modul în care aceștia percep beneficiile educației.

„Elevilor li se dă șansa să reflecteze în mod regulat asupra modului în care școală îi ajuta să se dezvolte, să crească. Este foarte important ca elevii să fie parte a tuturor aspectelor învățării, iar oferirea de feedback constructiv este o abilitate care sprijină adultul independent în organizarea relațiilor de familie, de muncă sau sociale”, anunță Ministerul Educației.

Elevii vor putea da feedback semestrial pentru profesori completând o fișă în care să bifeze cu note de la 1 la 5 activitatea de la clasă a profesorului: dacă explică bine materia, dacă explică elevului modurile în care acesta poate să învețe mai eficient sau dacă profesorul este interesat de starea de bine a elevului.