Acasă Universitar Admiterea 2020 va fi exclusiv online la Universitatea de Vest din Timișoara

Admiterea 2020 va fi exclusiv online la Universitatea de Vest din Timișoara

Rectorul Universităţii de Vest Timişoara (UVT) Marilen Pirtea, a anunţat, că UVT a devenit, în contextul pandemiei, „universitate online”, în sensul că admiterea din acest an va avea loc exclusiv online, în timp ce procesele de predare-învăţare-examinare s-au realizat prin utilizarea mijloacelor digitale moderne.

„Vă anunţăm premiera trecerii în format exclusiv online a procesului admiterii din această vară. Pentru a veni în sprijinul siguranţei candidaţilor, pentru a respecta normele de sănătate publică recomandate şi pentru a valorifica epoca digitalizării în care trăim, procesul de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara a fost simplificat şi modelat digital, pentru desfăşurare exclusiv în online”, a afirmat Marilen Pirtea, într-un comunicat.

Candidaţii se vor putea înscrie pe o platformă digitală, accesibilă la adresa web https://admitere.uvt.ro/, unde vor completa date personale, vor încărca documentele justificative şi îşi vor exprima opţiunile pentru programele de studii universitare pe care doresc să le parcurgă. Tot acolo vor şi confirma locul, în cazul în care sunt admişi, şi vor accepta condiţiile contractului de studii, nefiind nevoie să se prezinte fizic la sediile Universităţii de Vest din Timişoara în această vară.

Până la începutul anului universitar 2020-2021, fiecare candidat va trebui să prezinte şi în original documentele încărcate pe platforma de admitere, pentru certificarea acestora de către responsabilii procesului de admitere, dar ulterior acestui proces.

Înscrierea pentru admitere a început de marţi, iar procesul de înscriere se poate finaliza în momentul în care candidatul intră în posesia diplomei de Bacalaureat – pentru înscrierea la un program de studii de licenţă -, respectiv a diplomei de licenţă (pentru înscrierea la studiile universitare de masterat).

Chiar dacă iniţial pentru procesul de admitere la toate programele de studii universitare de licenţă erau programate probe scrise de evaluare sau de testare a aptitudinilor artistice ori sportive, având în vedere restricţiile impuse de pandemie, pentru a garanta atât siguranţa candidaţilor cât şi respectarea normelor de sănătate publică, dar şi pentru a asigura un proces de admitere echitabil, UVT a decis ca în anul 2020 procesul de admitere la studiile universitare de licenţă să se desfăşoare ţinându-se cont exclusiv de rezultatele la examenul de Bacalaureat (media generală şi notele obţinute la probele scrise), după formule de calcul stabilite prin metodologiile specifice privind organizarea şi desfăşurarea procesului de admitere ale fiecăreia dintre cele 11 facultăţi ale universităţii.

Oferta educaţională a UVT este de 11 facultăţi şi reuneşte 75 de programe de studii universitare de licenţă, peste 100 de programe de studii universitare de masterat, din 34 de domenii de studii universitare aparţinând sferei ştiinţelor exacte şi ale naturii, ştiinţelor sociale şi economice, ştiinţelor umaniste, artelor şi ştiinţei sportului şi educaţiei fizice. 

Articolul precedentUSLIP Iași: Depunem plângeri pentru Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației
Articolul următorTaxa de admitere, eliminată la Universitatea de Științe Agricole din Iași