Acasă Universitar Ce se întâmplă cu CNADTCU? Sorin Cîmpeanu: Vineri și sâmbătă vom avea...

Ce se întâmplă cu CNADTCU? Sorin Cîmpeanu: Vineri și sâmbătă vom avea întâlnirea cu rectorii

Regulamentul forumului care se ocupă cu detectarea plagiatelor va fi schimbat în acord cu rectorii și studenții în weekendul care urmează. Sorin Cîmpeanu spune că modificările apărute în spațiul public nu sunt definitive, iar după ce hotărârea de schimbare a regulamentului CNADTCU va fi stabilită va fi pusă în dezbatere publică.

  • „Vineri și sâmbătă și vom avea întâlnirea Consiliului Național al Rectorilor, iar invitația președintelui CNR ( n.r. Daniel David), susținută și de mine ca ministru vor participa și reprezentanții CNADTCU. La această întâlnire de la finalul săptămânii va fi dezbătut de o manieră integrată acest proiect de modificare metodologiilor CNADTCU și a regulamentului CNADTCU”, a spus Sorin Cîmpeanu.
  • „Am prezentat și o eșalonare în timp, începând cu 18 februarie, când consiliul general CNADTCU a solicitat aceste modificări. După ce vom avea această întâlnire, și ne vom pune de acord cei direct implicați – MEN, CNADTCU, reprezentanții studenților, vom afișa rezultatul acestei dezbateri pe siteul Ministerului Educației”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
  • „Având în vedere durata mare de analiză până la emiterea unui verdict, precum și a numeroaselor procese din instanță, a fost nevoie de o clarificare a procedurilor. Propunerea este ca din acest moment, indiferent de porțiunea din teză pentru care s-a făcut sesizare, teza să fie analizată in integrum. Până acum, nu exista o prevedere care să spună că se analizează doar acea porțiune sau se analizează in integrum. Lipsa elementelor clare a generat foarte multe neajunsuri. Această analiză in integrum se va face de acum încolo. Se va baza pe o sesizare admisă.
  • „Se va da un verdict la nivelul comisiei de lucru, apoi comisia de specialitate, apoi panelul, apoi Consiliul General. Dacă după tot acest proces, se revine cu o nouă sesizare, dacă prima sesizare a spus că Ionescu a copiat după Popescu și a sesizare spune că Ionescu a copiat după Georgescu, atunci se consideră admisibilă sesizarea”

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca a anunțat că va găzdui, în perioada 25 – 27 iunie, conferinţa Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), la care se vor discuta, printre altele, aspecte legate de începerea anului universitar 2021-2022.

„În ceea ce priveşte relaţiile instituţionale, vor fi organizate următoarele sesiuni de discuţii/analiză: (1) CNR-Ministerul Educaţiei (şi consiliile asociate: CEMU/CNATDCU/CNFIS/CNSPIS etc.) – Adaptarea legislaţiei/PNRR/Analiza criteriilor CNATDCU/Finanţare/Masteratul didactic/Diverse; (2) CNR-Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării (şi consiliile asociate) – Universităţile în sistemul naţional de CDI/PNRR/Programele şi strategia naţională de CDI/Open science/Diverse; (3) CNR-ARACIS-ANC – Evaluare/Acreditare/Diverse; (4) CNR-Curtea de Conturi a României – Analiza misiunii universităţii moderne/Diverse”, precizează UBB.

Articolul precedentCum îți poți ajuta copilul să își facă prieteni noi
Articolul următorEvaluare Națională 2021 Matematică. Cîmpeanu: Subiectele vor fi de nivel mediu de dificultate