Acasă Actualitate Părinții participă la implementarea proiectului „România Educată”

Părinții participă la implementarea proiectului „România Educată”

Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi va face parte din Comitetul Interministerial pentru implementarea proiectului România Educată, a anunţat miercuri ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

„Pentru susţinerea echităţii şi performanţei am stabilit că reprezentantul Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi va face parte din Comitetul Interministerial pentru implementarea proiectului ‘România Educată’. Am abordat şi alte subiecte, precum nevoia unui curriculum de tranziţie până când vom avea la nivel liceal planurile cadru pe care ni le dorim cu toţii. (…) Acel curriculum, care să fie într-adevăr ceea ce aşteaptă societatea şi ceea ce aşteaptă angajatorii de la şcoala românească. am agreat nevoia de standardizare a evaluărilor. M-a bucurat să văd că FNAP susţine standardizarea evaluărilor şi susţine importanţa evaluărilor spre exemplu la clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a. Agreează proiectul prin care urmează să fie eliminat subiectivismul uman în evaluare. Practic din cele 18 puncte din punctul de vedere al Ministerului Educaţiei nu a existat nici măcar un singur punct de dezacord. Întâlnirile vor fi trimestriale iar FNAP va fi reprezentată la nivelul comitetului interministerial”, a spus Cîmpeanu la Ministerul Educaţiei în urma întâlnirii cu reprezentantul FNAP.

Reprezentantul Ministerului Educaţiei a declarat marţi că şi preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor va avea statut de invitat permanent în Comitetul Interministerial pentru Implementarea proiectului „România Educată”.

Citiți și: Când vor avea elevii două ore de sport pe săptămână

Universitățile italiene impun vaccinarea sau testul negativ COVID-19 pentru participarea la cursuri

Studenții cer mărirea burselor pentru perioada octombrie – decembrie 2021

VIDEO Cîmpeanu: Școala începe cu prezență fizică

Echipa României a obținut trei medalii de aur şi două argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

Gabriel Liiceanu îi recomandă președintelui Iohannis să ceară demiterea lui Cîmpeanu

Raed Arafat: Începerea școlii este planificată să înceapă în format fizic

Cîmpeanu susține că numai prin vaccinare creşte siguranţa sanitară în şcoli VIDEO

Articolul precedentDavid Popovici a fost premiat de Ministerul Educaţiei
Articolul următorCîmpeanu vrea ca elevii cu performanţe deosebite inclusiv în sport să poată fi recompensaţi