Acasă Actualitate VIDEO Concursul pentru directorii de școală. Cîmpeanu: Se va da cu specialiști...

VIDEO Concursul pentru directorii de școală. Cîmpeanu: Se va da cu specialiști în HR de la firme private

Comisia care va intervia viitorii directori de școală pe 15 octombrie va avea în componența ei specialiști în resurse umane de la firmele private, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, într-o emisiune la Realitatea Plus.

„Astă seara va apărea în Monitorul Oficial metolodogia posturilor de directori și veți vedea că începe în data de 14 septembrie. Se trece printr-un examen scris în data de 15 octombrie, examen scris la care numai cei care au luat nota peste 7 vor putea să intre în etapa de interviu. Iar etapa de interviu, pentru prima oară, se va organiza cu mediul privat, mai exact cu acele firme care au puternice departamente de HR, de resurse umane și care au agreat să trimită câte un reprezentant în comisia de concurs pentru ocuparea fiecărui post de director. Este vorba de acorduri pe care le vom încheia cu Camera de Comerț și Industrie a României, cu Camera de Comerț Română- Germană, Româno Franceză, cu AmCham-ul”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Profesorii titulari care vor face parte din comisie vor fi aleși prin vot secret.

„Din comisia de interviu – pentru cei care au luat deja nota 7 – şi vă asigur că subiectele vor fi şi relevante şi foarte atent securizate – vor merge în etapa a doua de interviu, în care vor găsi reprezentantul inspectoratului şcolar, unul singur din cinci, al doilea reprezentant al autorităţii locale, legea ne obligă să avem. În afară de reprezentantul inspectoratului şi al primăriei, vom avea şi reprezentanţi din rândul profesorilor titulari aleşi prin vot secret de către toţi profesorii titulari din şcoala care se doreşte a fi condusă, plus acest reprezentat al mediului economic specializat în HR (Resurse Umane). (…) Sunt angajatori foarte interesaţi pentru calitatea produsului şcolii româneşti. Mai este şi o problemă de responsabilitate socială a întreprinderilor. Eu cred că cineva care este obişnuit să facă recrutarea pentru marile firme va şti să facă recrutarea şi pentru un director de şcoală”, a spus Cîmpeanu.

„Există o disponibilitate pe care o apreciez din partea mediului economic pentru a-și desemna voluntar experți în resurse umane. Din comisia de interviu, pentru cei care au luat deja nota 7, și vă asigur că subiectele vor fi și relevante și securizate, vor merge în etapa a doua de interviu, în care vor găsi un singur reprezentant al inspectoratului școlar, al doilea reprezentant al autorității locale. Vom avea și doi profesori titulari, aleși prin vot secret de către toți profesorii titulari din școala care se dorește a fi condusă, plus acest reprezentant al mediului economic specializat în HR”, a mai spus Cîmpeanu.

Articolul precedentCe se întâmplă cu ARACIP? Şerban Iosifescu îl dă în judecată pe Sorin Cîmpeanu pentru demitere ilegală
Articolul următorCalendar concurs directori 2021. Câștigătorii vor fi numiți în funcție anul viitor