Acasă Actualitate Se redeschid grădinițele din 15 iunie? Răspunsul ministrului Ecucației

Se redeschid grădinițele din 15 iunie? Răspunsul ministrului Ecucației

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat luni seară că este posibil să se deschidă grădinițele particulare, dar numai după ce Ministerul Sănătății va evalua perioada cuprinsă între 1 iunie și 15 iunie, când au fost luate măsuri de relaxare.

„Până la 15 iunie suntem în stare de alertă. Vom vedea, vom analiza dacă rămânem în aceiași stare de alertă sau nu. Acest lucru îl putem spune după ce vom evalua această perioadă de relaxare, că știm cu toții că în această perioadă se va face o analiză de către Ministerul Sănătății”, a spus Monica Anisie.

Dacă numărul cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus va fi mic, atunci grădinițele particulare vor fi deschise pentru activități educaționale.

Am avut o întâlnire cu reprezentanți ai învățământului particular, au făcut o astfel de propunere, de a redeschide numai pentru activități educaționale în această perioadă de vară și răspunsul a fost să așteptăm până la momentul în care vom avea o evaluare a măsurilor de relaxare, care au fost de la 1 iunie și până la 15 iunie, când încetează starea de alertă. Depinde de această evaluare pe care Ministerul Sănătății o va face. Dacă va fi bine, grădinițele particulare au anunțat deja că sunt dispuse să redeschidă pentru activitățile educaționale, cu respectarea măsurilor de siguranță”, a spus Monica Anisie la B1.

Reamintim că redeschiderea grădinițelor va avea loc în condiții speciale. Ministerul Sănătății lucrează la un set de recomandări pentru măsurile de protecție care trebuie aplicate în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschoolurilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Sălile de grupă vor fi astfel amenajate încât să permită reducerea numărului de copii în cameră, iar distanța dintre ei să fie maximizată, fără a compromite funcționarea normală a activităților pedagogice. Se recomandă reducerea numărului de copii în grupă. Trebuie asigurată o suprafață de minim 4,5mp/copil.

Citiți aici recomandările privind redeschiderea grădinițelor În ce condiții pot fi deschise grădinițele și creșele/ Recomandările de la experții în sănătate

Articolul precedentIsraelul nu mai permite elevilor să meargă în excursii şcolare la fostele lagăre naziste din Europa
Articolul următorVIDEO Monica Anisie: Elevii ar putea veni prin rotație la școală, din toamnă, în cazul unui nou val de coronavirus