Acasă Actualitate BAC 2021 sesiunea de toamnă: 29 de elevi eliminaţi pentru fraudă| Peste...

BAC 2021 sesiunea de toamnă: 29 de elevi eliminaţi pentru fraudă| Peste 4.700 de candidaţi au absentat

stiriedu.ro
stiriedu.ro

Un număr de 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă de la proba obligatorie a profilului din cadrul sesiunii a doua a Bacalaureatului şi 4.721 au absentat.

„Astăzi, 17 august, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat – proba E).c), sesiunea august – septembrie 2021. Au participat 20.806 candidaţi din totalul celor 25.556 de candidaţi înscrişi. 4.721 de candidaţi au absentat, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, informează Ministerul Educaţiei.

Următoarea probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – va avea loc miercuri, iar proba la Limba şi literatura maternă este programată joi.

Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12,00).

„Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, afirmă sursa citată.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal, în intervalul 23 – 31 august.

Articolul precedentSubiecte BAC 2021 Matematică și Istorie – Cum se notează exercițiile primite elevii la a doua probă
Articolul următorSorin Cîmpeanu: A existat tentativă de fraudă la Bacalaureat în cinci şcoli din cinci judeţe