Acasă Actualitate BAC 2021 sesiunea de toamnă: 13 elevi, eliminaţi pentru fraudă la proba...

BAC 2021 sesiunea de toamnă: 13 elevi, eliminaţi pentru fraudă la proba la alegere

Foto: Bogdan Dincă/ Documentaria

Un număr de 18.809 de candidaţi au participat miercuri de la proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului naţional de bacalaureat sesiunea august – septembrie, iar 13 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

„Astăzi, 18 august, s-a desfăşurat proba la alegere a profilului şi specializării din cadrul examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea august – septembrie 2021 – proba E.d). Au participat 18.809 candidaţi din totalul celor 23.416 candidaţi înscrişi. 13 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, iar 4.592 de candidaţi nu s-au prezentat”, informează un comunicat de presă al Ministerului Educaţiei.

Ultima probă scrisă a examenului, cea la Limba şi literatura maternă, se va desfăşura joi.

Primele rezultate vor fi afişate pe 31 august, până la ora 12,00, cu anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare – Regulamentul general privind protecţia datelor (RGPD/GDPR).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate pe 3 septembrie.

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de Bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal în intervalul 23 – 31 august.

Articolul precedentSorin Cîmpeanu: A existat tentativă de fraudă la Bacalaureat în cinci şcoli din cinci judeţe
Articolul următorȘcolile vor rămâne deschise până la pragul de infectare de 6/1.000| Profesorii nevaccinați vor fi testați