Acasă Actualitate Klaus Iohannis, la deschiderea anului școlar: „Respectarea regulilor și vaccinare sunt esențiale”

Klaus Iohannis, la deschiderea anului școlar: „Respectarea regulilor și vaccinare sunt esențiale”

Preşedintele Klaus Iohannis a spus în discursul rostit la deschiderea anului şcolar că vaccinărea anti-COVID. „Menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis.

Prezent luni la festivitatea de deschidere a anului şcolar organizată la Liceul Tehnologic Carol I din comuna Valea Doftanei, din judeţul Prahova, preşedintele Klaus Iohannis a reafirmat, în discursul său, că vacinarea este esenţială pentru depăşirea pandemiei.

„Reînceperea anului şcolar are loc, din păcate, tot sub spectrul pandemiei. Tocmai de aceea menţinerea şcolilor deschise, cu prezenţă fizică, depinde de responsabilitatea fiecăruia dintre noi, respectarea normelor sanitare şi vaccinarea fiind esenţiale”, a declarat Klaus Iohannis. 

Şeful statului a mulţumit profesorilor, elevilor şi părinţilor pentru eforturile depuse în continuarea procesului de educaţie în perioada crizei sanitare. În discursul ţinut în faţa cadrelor didactice şi a elevilor de la Liceul Tehnologic Carol I din Valea Doftanei, preşedintele Klaus Iohannis a făcut referire şi la proiectul „România educată”.

„Un factor cheie pentru a transforma o şcoală într-o adevărară comunitate educaţională îl reprezintă şi modul în care aceasta investeşte în formarea şi motivarea profesorilor săi. Investiţia în cariera didactică este, de altfel, un pilon important în proiectul România educată. Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea iniţială într-o ,lume aflată într-o rapidă schimbare este insuficientă”, a mai afirmat Klaus Iohannis.

El a dat asigurări că va rămâne „un partener de nădejde al tuturor şcolilor care îşi propun să ofere condiţii mai bune de învăţare, să promoveze excelenţa şi echitatea, să pună elevul în centrul activităţii” educaţionale. 

Iohannis a subliniat că banii europeni prevăzuţi în PNRR reprezintă o „şansă unică” prin care în sistemul de educaţie se pot realiza lucruri „de amploare”Klaus Iohannis a făcut referire şi la concursurile pentru ocuparea funcţiilor de directori, spunând, în acest context, că îşi doreşte identificarea „insulelor de excelenţă” din domeniu, unde „omul sfinţeşte locul”. 

Articolul precedentÎncepe al doilea an școlar în pandemie. Ce schimbări aduce anul 2021-2022
Articolul următorGalerie Foto| Prima zi de școală în imagini