Acasă Actualitate Au început înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”

Au început înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”

Fonduri europene
Fonduri europene pentru educație

Comisia Europeană a anunțat marți, 18 ianuarie, că au început înscrierile pentru premiile „Noul Bauhaus european”, ediţia din 2022. La aceste premii destinate tinerelor talente s-au depus anul trecut peste 2.000 de candidaturi.

„Noul Bauhaus european se bazează pe cultura, educaţia, ştiinţa şi inovarea din Europa pentru a face ca promisiunile Pactului verde european să se transforme în îmbunătăţiri în viaţa noastră de zi cu zi. Aştept cu nerăbdare să văd cum vârful creativităţii europene prinde viaţă în candidaturile din acest an”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru Inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

La rândul ei, Elisa Ferreira, comisara pentru Coeziune şi reforme, a spus că: „Noul Bauhaus european premiază cele mai bune, mai îndrăzneţe şi mai inteligente concepte care îşi propun să ne îmbunătăţească regiunile şi oraşele într-un mod care respectă atât oamenii, cât şi planeta.”

Vor fi patru categorii categorii de premii: pentru proiecte și idei de reconectare cu natura; de recâştigare a unui sentiment de apartenenţă; de prioritizare a locurilor şi a persoanelor aflate în mare nevoie; de stimularea unei gândiri integrate, pe termen lung şi care ţine seama de ciclul de viaţă în ecosistemul industrial.

Candidaturile se primesc până la data de 28 februarie 2022, orele 19.00CET și vor fi examinate ţinând seama de cele trei valori esenţiale ale iniţiativei: sustenabilitate, estetică şi incluziune. Candidaţi pot fi atât din statele membre UE, cât şi din întreaga lume, dar proiectele/ideile lor trebuie să fie localizate în Uniunea Europeană.

Fiecare categorie conţine două componente de concurs paralele: premiile „Noul Bauhaus european” – pentru exemple existente finalizate în ultimii doi ani şi „Staruri în devenire ale Noului Bauhaus european” – pentru concepte ale tinerilor creatori, în vârstă de cel mult 30 de ani.

Pe lângă cele 16 premii acordate de juriu , alte două premii suplimentare vor fi acordate în urma unui vot public. Sumele premiu ajung până la 30.000 de euro. Premianții mai primesc şi un pachet de comunicare, ce îi va ajuta să îşi dezvolte şi să îşi promoveze ulterior iniţiativele.

Noul Bauhaus european este un proiect economic, cultural şi de mediu, menit să contribuie la realizarea Pactului verde european. Proiectul a fost lansat de preşedinta von der Leyen cu ocazia discursului său din 2020 privind starea Uniunii.

Articolul precedentCîmpeanu, despre greva profesorilor: Sunt convins că marea majoritate nu vor abandona elevii
Articolul următorIoana Mihăilă: Ministerul Sănătății are un acord-cadru pentru teste de salivă. De ce acestea continuă să lipsească din școli