Acasă Actualitate Cîmpeanu: Intenționăm să renunțăm la tezele semestriale

Cîmpeanu: Intenționăm să renunțăm la tezele semestriale

Tezele semestriale nu vor mai fi obligatorii în contextul în care noua structură a anului școlar va avea 5 module de învățare, a precizat Sorin Cîmpeanu, miercuri, la finalul ședinței de guvern. Ministrul a spus că mediile încheiate la final de semestru nu au fost relevante și nici folosite.

„Având în vedere relevanța tezelor semestriale, având în vedere această structură a anului școlar care se bazează pe cele 5 module de învățare , alternate cu perioade de repaos, întenționăm să revizionăm ROFUIP în sensul renunțării la obligativitatea acestor teze semestriale. Sunt convins că fiecare profesor știe foarte bine când să-și planifice aceste evaluări pe parcurs de-a lungul anului școlar, coroborat și cu această structură pe 5 module”, a spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu arată că susține propunerea elevilor pentru o evaluare standardizate, sumative, la finalul anului școlar și la începutului noului an școlar. „Este un model pedagogic pe care îl avem în atenție și împreună cu specialiștii în Științele Educației îl vom analiza și îl vom implementa în noul an școlar”, a spus Cîmpeanu.

Citiți și: Cîmpeanu: Numărul maxim al elevilor dintr-o clasă poate fi depășit pentru înscrierea celor ucraineni

Cîmpeanu: Școala va începe pe 5 septembrie. Cum arată noua structură a anului școlar 2022-2023

Simulare BAC 2022: 79% dintre elevi au fost prezenți. Opt elevi, eliminați din examen

Klaus Iohannis a promulgat legea prin care părinţii își pot lua concediu medical când rămân acasă cu copiii aflaţi în carantină

Articolul precedentCîmpeanu: Școala va începe pe 5 septembrie. Cum arată noua structură a anului școlar 2022-2023
Articolul următorStructura anului școlar 2022-2023. Cîmpeanu: Nu va fi nevoie de 5 medii pentru fiecare din cele 5 module