Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, miercuri seară că înlocuirea semestrelor cu module nu va însemna câte o medie încheiată elevului pentru fiecare modul în parte. În luna aprilie, experţii în educaţie vor prezenta punctul lor de vedere privind noile modificări.
Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri seară, la TVR1, că nu va fi nevoie de medii încheiate în fiecare dintre cele cinci module care vor forma un an şcolar.
„Să nu se înţeleagă că se vor înlocui semestrele cu 5 evaluări sau, mai rău, că va fi nevoie de 5 medii pentru fiecare din cele 5 module, nu, în niciun caz”, a declarat Sorin Cîmpeanu.
Ministrul Educaţiei a subliniat că în luna aprilie va exista o concluzie.
„Dacă rămân semestrele şi experţii în ştiinţele educaţiei vor avea argumente pentru ca mediile semestriale să se păstreze, se vor păstra. Dacă nu vor fi argumente şi se va propune înlocuirea cu alte forme de evaluare, mai relevante, în interesul elevilor, se vor adopta aceste forme. Dar discuţia este deschisă şi va fi făcută în luna aprilie cu toţi cei implicaţi în procesul de educaţie”, a declarat Cîmpeanu.
Ministrul Sorin Cîmpeanu a prezentat, miercuri, după şedinţa de Guvern, structura noului an şcolar 2022-2023, care va înlocui semestrele cu cinci module de învăţare, alternate cu perioade de repaus.
Noul an şcolar va începe în prima luni din septembrie şi se va încheia în 16 iunie.
O noutate este şi că se introduce, pe lângă Şcoala Altfel, şi Şcoala Verde.
De asemenea, Ministerul Educaţiei ia în calcul să modifice şi regulamentul de funcţionare din învăţământul preuniversitar, astfel că vor dispărea tezele semestriale, care vor fi înlocuite cu evaluări, la începutul şi sfârşitul anului şcolar.
Citiți și: Cîmpeanu: Numărul maxim al elevilor dintr-o clasă poate fi depășit pentru înscrierea celor ucraineni
Cîmpeanu: Școala va începe pe 5 septembrie. Cum arată noua structură a anului școlar 2022-2023
Simulare BAC 2022: 79% dintre elevi au fost prezenți. Opt elevi, eliminați din examen