Acasă Actualitate A început Târgul de Meserii pentru Învăţământul Dual la Circul Metropolitan Bucureşti

A început Târgul de Meserii pentru Învăţământul Dual la Circul Metropolitan Bucureşti

Prima ediţie a „Târgului de Meserii pentru Învăţământul Dual – Fii meseriaş! Îndrăgosteşte-te de meseria ta” va avea loc în perioada 11-14 aprilie la Circul Metropolitan Bucureşti, reunind liceele cu profil dual şi 33 de companii de top, anunţă Primăria Capitalei.

Potrivit unui comunicat remis sâmbătă presei, târgul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti, prin Direcţia de Cultură, Învăţământ, Turism şi Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti – Proedus.

Târgul de meserii reuneşte liceele cu profil dual şi 33 de companii de top ce le vor oferi timp de patru zile elevilor bucureşteni posibilitatea de a descoperi beneficiile sistemului de învăţământ dual.

Astfel, elevii claselor a VIII-a au posibilitatea de a participa la sesiuni de training şi informare susţinute de către cele mai mari companii din Bucureşti, care sunt pregătite să şcolarizeze şi apoi să angajeze elevii absolvenţi ai învăţământului dual.

„O componentă importantă a primei ediţii o reprezintă vizitele elevilor participanţi la sediul operatorilor economici implicaţi în proiect”, afirmă sursa citată.

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a sunt aşteptaţi la Târgul de Meserii pentru Învăţământul Dual şi pe platforma www.hubproedus.ro, în perioada 11-14 aprilie.

Evenimentul este parte din proiectul „Şcoala profesională metropolitană în sistem dual din Bucureşti – Drumul tău spre reuşită”, un proiect al Primăriei Municipiului Bucureşti derulat prin Direcţia Cultură, Învăţământ, Turism, implementat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, primăriile de sector 1-6 şi operatori economici.

Totodată, în aceeaşi perioadă, Târgul Ofertă Educaţională îşi deschide porţile virtuale pe www.hubproedus.ro. Ajuns la a XXII-a ediţie, TOE prezintă oferta educaţională a liceelor din Bucureşti şi le oferă elevilor posibilitatea de a vizita liceele prin intermediul tururilor virtuale 360°.

Articolul precedentPatru echipe de la Colegiul „Şaguna” au obţinut, în premieră, locul I la un concurs al NASA
Articolul următorNicolae Ciucă: Cred că învăţământul românesc are nevoie să se adapteze la nevoile viitorului