Acasă Evaluare Națională 2020 VIDEO Evaluare Națională 2020: Klaus Iohannis anunță o a doua sesiune începând...

VIDEO Evaluare Națională 2020: Klaus Iohannis anunță o a doua sesiune începând cu 29 iunie

Președintele Klaus Iohannis a anunțat organizarea unei a doua sesiuni de Evaluare Națională, începând cu 29 iunie, pentru elevii care nu pot participa la examenele programate din 15 iunie, din cauză de sănătate sau pentru că atunci când merg la examen vor fi găsiți cu febră.

Iohannis a spus că pentru a rezolva problema elevilor care sunt bolnavi, care au temperatură la prezentarea la școală sau sunt în izolare sau carantină a decis organizarea unei noi sesiuni pentru Evaluarea Națională 2020.

”Examenele naţionale vor avea loc fizic, aşa cum au fost planificate şi anunţate de câteva săptămâni. Evaluarea Naţională se va desfăşura începând cu 15 iunie şi, apoi, examenele de Bacalaureat”, a anunţat Iohannis.

El a spus că pentru copiii care sunt bolnavi sau sunt găsiţi cu febră la intrarea în şcoală, pentru cei izolaţi la domiciliu sau în carantină se organizează o a doua sesiune de Evaluare Naţională începând cu 29 iunie.

”A apărut o problemă pe care dorim să o rezolvăm. Este posibil să fie copii care sunt bolnavi atunci când se țin examenele. Este posibil să vină copii la școală pentru examen și la termometru să se constate că are febră și că nu poate să intre la examen. Pentru acești copii am considerat că trebuie să găsim o soluție ca să primească aceeași șansă ca și ceilalți care pot intra la examen. Și atunci se va organiz, pentru Evaluarea Națională, pentru copiii găsiți cu febră la intrarea în școală sau izolați acasă, pentru motive medicale și de carantină, se organizează o a doua sesiune din 29 iunie”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că Evaluarea Națională se ține pe 15 iunie și 18 iunie, așa cum s-a anunțat până acum.

În ceea ce privește Bacalaureatul, în cazul în care sunt elevi care nu pot participa din cauză de starea de sănătate la prima sesiune din iulie, ei vor putea merge la cea de-a doua sesiune din august.

Articolul precedentRaluca Turcan: Școlile particulare au propus folosirea infrastructurii pe care o dețin pentru anul școlar următor
Articolul următorEXCLUSIV Monica Anisie, despre Evaluarea Națională 2020: A doua sesiune este numai pentru elevii care pot certifica faptul că sunt bolnavi