Acasă Actualitate FOTO. Sindicaliștii au cerut mărirea salariilor în Piața Victoriei

FOTO. Sindicaliștii au cerut mărirea salariilor în Piața Victoriei

Aproape 1.000 de sindicaliști din Educație au protestat miercuri în Piața Victoriei, timp de două ore, nemulțumiți de salariile pe care le primesc profesorii.

„În vremurile dificile pe care le traversăm, avem nevoie să fim împreună pentru a găsi soluții și pentru a cere guvernanților să ne respecte drepturile!”, a spus Simion Hăncescu, președintele FSLI.

Sindicaliștii au spus că acţiunea lor de miercuri a urmărit să atragă atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic din învățământul preuniversitar și superior.

În plus, mai spun ei, multe școli se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic. În plus, această categorie de personal nu beneficiază nici acum de sporurile pentru condițiile de muncă.

„Seși lucrează peste program, din cauza lipsei de personal, salariații în cauză nu sunt remunerați suplimentar pentru
munca prestată, iar acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă. Având în vedere specificul sistemului de învățământ, se impune reglementarea salariilor de bază ale personalului nedidactic din învățământ în anexa nr. I la Legea-cadru nr. 153/2017, nu în anexa nr. VIII”, arată sindicatele.

Articolul precedentCîmpeanu: Vom renunța la tabla clasică cu cretă și burete
Articolul următorSorin Cîmpeanu: Profesorii debutanți să fie plătiți cu salariul mediu pe economie