Acasă Actualitate VIDEO Festivitate de absolvire pe terenul de sport de la...

VIDEO Festivitate de absolvire pe terenul de sport de la un liceu din Olt, cu măşti şi la distanţa

Aproape de absolvenți de liceu și gimnaziu de la Liceul Teoretic „Petre Pandrea” din Balș, județul Olt, au participat la festivitatea de absolvire organizată pe terenul de sport, aşezaţi pe terenul de sport la câte doi metri distanţă unii de alţii şi purtând măşti, au fost aplaudaţi atunci când diriginţii le-au strigat numele.

Potrivit directorului liceului, Marian Viorel Anghel, la ceremonie au fost prezenţi 47 de elevi de clasa a VIII-a şi aproape 120 de elevi de clasa a XII, care după eveniment au rămas la orele de pregătire pentru examenele naţionale. Marian Viorel Anghel a explicat faptul că modul în care au fost poziţionaţi elevii pe terenul de sport a fost gândit înainte de a începe orele de pregătire şi fiecare elev s-a aşezat pe câte un cerculeţ aflat la o distanţă de doi metri de următorul cerc.

„Astăzi toate orele de pregătire au început la ora 10,00, iar de la 9,30 am rezervat timp pentru a celebra absolvirea gimnaziului şi, respectiv, a liceului.

Au fost discuţii în cadrul consiliului profesoral despre măsurile care trebuie luate pentru a fi în siguranţă toată lumea, prin urmare nu am făcut rabat de la nicio regulă. Poziţionarea pe teren fusese făcută cu două săptămâni în urmă şi face parte din procedura de acces în şcoală pentru fiecare elev care ajunge în curtea şcolii, după triajul epidemiologic, pe unul din acele cerculeţe, după care împreună cu grupa lui merge într-o sală de curs pentru orele de pregătire”, a spus Anghel.

Câţiva dintre abolvenţi au adresat mesaje colegilor, exprimându-şi speranţa într-un viitor bun. „Este o absolvire aparte, pentru o generaţie aparte. Dacă noi am fost dezavantajaţi din cauza contextului social, din cauza acestei pandemii, înseamnă că şi putem să ducem această greutate pe umerii noştri. Aşa că, vă rog, nu vă descurajaţi, învăţaţi pentru Bac”, şi-a îndemnat colegii una dintre absolventele de clasa a XII-a.

În mesajul de deschidere a ceremoniei, directorul liceului a ţinut să mulţumească atât elevilor cât şi profesorilor pentru eforturile făcute pentru a participa la pregătire şi a respecta toate regulile impuse de pandemia de coronavirus. Anghel le-a transmis absolvenţilor că, deşi distanţaţi fizic, să fie în continuare împreună este important.

Articolul precedentSuceava: Colegii elevilor confirmaţi cu COVID-19 pot susţine examenele, cu mască şi manuşi
Articolul următorLuminița Barcari: Luăm în calcul ca în timpul examenului elevii să nu poarte mască