Acasă Actualitate Universitatea lui Cîmpeanu va avea parteneriat cu Ministerul Agriculturii pentru liceele agricole

Universitatea lui Cîmpeanu va avea parteneriat cu Ministerul Agriculturii pentru liceele agricole

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat joi constituirea unui parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV) şi Ministerul Agriculturii pentru tutela asupra liceelor agricole, pentru a susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, „capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti”.

„Avem multe lucruri de făcut împreună în „România Educată”, împreună cu Ministerul Agriculturii. Este pentru prima oară când susţinem un parteneriat solid între cele două ministere. Prin acest parteneriat, de curând s-a decis la nivelul guvernului să se susţină implementarea unui program „Masă sănătoasă în şcoli 2022 – 2027″, cu finanţare de peste un miliard de euro. Este un element esenţial în care conceptul de bază este de alimentaţie sănătoasă – produse agroalimentare româneşti. Şi asta se poate face doar în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Ministrul Educaţiei, punând laolaltă resursele, au putut sa ne dea speranţa unui program atât de important pentru viitorul copiilor noştri. (…) Un alt parteneriat îl vom face pentru tutela comună asupra liceelor agricole – şi asta ca să vă dau doar câteva proiecte de colaborare dintre Ministerul Educaţiei şi Ministerul Agriculturii – în care USAMV Bucureşti, uitându-se la trecutul glorios, se va concentra pe viitorul cât se poate de pragmatic pentru a susţine prin specialişti, prin parteneriatele cu mediul economic, capacitatea de a genera produse agroalimentare româneşti”, a declarat ministrul Educaţiei, la ceremonia aniversară dedicată împlinirii a 170 de ani de la înfiinţarea USAMV.

Sorin Cîmpeanu a subliniat că viitorul ţării se cheamă „România Educată”.

„Suntem cu ochii spre viitor. (…) Dacă această universitate a crescut odată cu România, avem datoria şi suntem foarte implicaţi pentru viitorul României. Viitorul României se cheamă „România Educată”. „România Educată” trebuie susţinută şi a fost de la bun început susţinută în această universitate, este un alt motiv pentru a mulţumi colegilor mei. Ne mândrim cu faptul că suntem universitatea care are al doilea campus ca mărime din România, după Universitatea Politehnica Bucureşti. (…) De foarte mulţi ani avem o stabilitate remarcabilă – între 10.000 şi 11.000 de studenţi – n-am avut nici mai mulţi, nici mai puţini de mai bine de 15 ani. Asta arată, pe de o parte, în primul rând interesul tinerilor pentru domeniul agriculturii, dar şi priceperea fiecăruia dintre colegii noştri din USAMV Bucureşti”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Potrivit acestuia, ziua de 2 iunie este un moment foarte important – 170 de ani de existenţă al unei universităţi care are 7 facultăţi, fiind singura universitate unde mai sunt formaţi ingineri de îmbunătăţiri funciare.

„Sunt foarte mândru să spun că acum 28 de ani a fost înfiinţată Facultatea de Biotehnologii, cea mai tânără facultate a acestei universităţi, de cel mai în vârstă participant la această manifestare – 86 de ani – profesorul Gheorghe Câmpeanu. E bine să ai rădăcini de 170 de ani. Eu personal sunt în această universitate de 35 de ani. Ne străduim să fim zi de zi alături, indiferent de poziţiile pe care le ocupăm. (…) N-am încetat, nici o zi, indiferent care au fost poziţiile naţionale sau internaţionale, să fiu profesor în această universitate. Sunt foarte mândru de toţi colegii mei din această universitate”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Citiți și: Vacanța din februarie 2023: Când va avea loc în fiecare județ

Din ce fonduri vrea Ministerul Educației să finanțeze programul „Masa sănătoasă în școli”

Profesor din Dolj, reţinut sub acuzaţia că ar fi cerut favoruri sexuale pentru a mări notele

Cîmpeanu: A face meditaţii cu proprii elevi de la clasă va fi considerat un fapt grav

Sorin Cîmpeanu, despre eliminarea mediilor semestriale: Tot ceea ce facem este în interesul elevilor

La finalul anului școlar, elevii vor avea o medie generală cu două zecimale

VIDEO Sorin Cîmpeanu: Se renunță la mediile semestriale

Treizeci de judeţe au decis ca vacanţa din luna februarie să fie în ultima săptămână

Cîmpeanu: Din 2022, elevii vor avea un program integrat național – Masă sănătoasă în școli

Ministrul Educaţiei anunţă că a început evaluarea standardizată la matematică

Articolul precedentSindicaliștii amenință cu proteste în septembrie. Sunt nemulțumiți de salarii
Articolul următorElevii de clasa VIII-a termină cursurile. Calendarul Evaluării Naționale 2022