Acasă Actualitate Ministrul Educaţiei anunţă că a început evaluarea standardizată la matematică

Ministrul Educaţiei anunţă că a început evaluarea standardizată la matematică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni, că a început, la ora 08.00, evaluarea standardizată la matematică, fiind deja distribuite 15.000 de teste de matematică în cadrul programului de evaluare standardizată pentru clasele a III-a, a V-a şi a VI-a.

Potrivit acestuia, la ora 10 a început administrarea altor teste.  

„Au fost completate de către copii 10.000 de chestionare de satisfacţie, trei sferturi din primii elevi care au răspuns au apreciat pozitiv administrarea acestor teste”, a mai afirmat Sorin Cîmpeanu. 

Ministrul a precizat că această evaluare standardizată nu şi-a propus să înlocuiască notele sau tezele. 

„Evaluarea standardizată nu şi-a propus să înlocuiască nici tezele, nici notele. Se finalizează cu rapoarte care nu înlocuiesc notele, nu ierarhizează, nici elevii, nici şcolile, nici profesorii”, a explicat ministrul Educaţiei.  

El a menţionat că, în 2024, Ministerul Educaţiei va avea propria platformă de evaluare standardizată, iar de atunci aceste evaluări vor putea fi generalizate, cel mai probabil până în 2027. 

În fiecare judeţ sunt şapte şcoli incluse în evaluarea standardizată, elevii având asigurate dispozitive electronice, însă copiii au fost încurajaţi să-şi folosească propriile dispozitive pe care le cunosc, astfel încât să nu aibă un stres suplimentar.  

Articolul precedentÎnscrierea copiilor la grădiniţă pentru anul şcolar 2022 – 2023 începe luni
Articolul următorCîmpeanu: Din 2022, elevii vor avea un program integrat național – Masă sănătoasă în școli