Acasă Actualitate Cîmpeanu: Trei elevi au fost eliminați de la Evaluarea Națională 2022 pentru...

Cîmpeanu: Trei elevi au fost eliminați de la Evaluarea Națională 2022 pentru că folosirea mobilelor

Ministrul Educației a spus într-o conferință de presă că la proba de matematică subiectele au testat competențele elevilor, iar trei elevi au fost eliminați pentru că au încercat să folosească telefoanele mobile.

Potrivit ministrului Cîmpeanu, proba s-a desfăşurat fără incidente deosebite. „Au fost doar trei eliminaţi din examen, Sibiu şi Constanţa, câte un elev, pentru posesie de materiale de inspiraţie nepermise, fiţuici mai exact, şi o altă eliminare din examen, în Ilfov, pentru folosirea telefonului”, a mai spus ministrul.

Evaluare Națională 2022. Au fost prezenți 148.595 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși pentru susținerea acestei probe. Au absentat 6.963 de absolvenți. Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați 3 absolvenți, lucrările acestora fiind notate cu 1 (unu).

Subiectele și baremul de corectare sunt publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15:00.

Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) va avea loc vineri, 17 iunie.

Primele rezultate vor fi afișate joi, 23 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice.

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru elevii minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se prevederile GDPR. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților și care au fost distribuite acestora, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Rezultatele finale vor fi afișate joi, 30 iunie.

Articolul precedentEvaluare Națională 2022. Subiectele de la Matematică
Articolul următorEvaluare Naţională 2022. Cum se rezolvă subiectele de la Matematică VIDEO