Acasă Actualitate Document: Noile proiecte ale Educației. Cîmpeanu: Peste 10.000 de specialiști au contribuit...

Document: Noile proiecte ale Educației. Cîmpeanu: Peste 10.000 de specialiști au contribuit la aceste proiecte

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat, miercuri, după şedinţa de Guvern, că astăzi se lansează în consultare publică, până pe data de 24 august, proiectele celor două legi ale educaţiei, două legi care doresc să reformeze, într-o manieră radicală sistemul de educaţie.

”Este o zi importantă, astăzi, când lansăm în consultare publică, pentru o perioadă de o lună şi jumătate, mai exact  până pe data de 24 august, proiectele celor două legi ale educaţiei, Legea învăţământului preuniversitar şi legea învăţământului superior. Sunt două legi care doresc să reformeze, într-o manieră radicală, în egală măsură necesară şi aşteptată, sistemul de educaţie din România”, a spus ministrul, în briefingul de la Palatul Victoria. 

Sorin Cîmpeanu a spus că la realizarea proiectelor au contribuit peste 10.000 de specialişti, într-o lungă perioadă de timp şi care a beneficiat de consultare de la Comisia Europeană şi OECD şi care ”a reunit toate aşteptările societăţiii româneşti în raport cu educaţia”. 

Ministrul a arătat că proiectele pot fi îmbunătăţite şi aştepată propuneri, până la încheierea perioadei de consultare.

”Mizăm pe propuneri constructive, în aşa fel încât, la finalul perioadei de consultare publică, de o lună şi jumătate, să avem o formă îmbunătăţită a acestor proiecte de lege, pentru ca mai apoi proiectele să intre în procedură parlamentară de aprobare. 

Consultă aici proiectul pentru legea pentru învățământul preuniversitar

Consultă aici proiectul pentru legea pentru învățământul universitar

Ministerul Educației arată că propunerile modificarea proiectelor de lege puse în dezbatere pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro, în intervalul 13 iulie – 24 august 2022.