Acasă Actualitate Fotologalerie. Cum a fost la protestul profesorilor

Fotologalerie. Cum a fost la protestul profesorilor

Aproximativ 1.000 de membri de sindicat afiliaţi Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Federației Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” și Federației Naționale Sindicale „ALMA MATER“ au pichetat miercuri sediului Guvernului.
Profesorii spun că vor să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă, în primul rând, personalul nedidactic, dar și personalul didactic, probleme generate de salarizarea nemotivantă.

„Nu trebuie uitat că personalul nedidactic este singura categorie de bugetari care, nici în anul 2023, nu a atins nivelul salariilor de bază prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017 pentru anul 2022. Salariile de bază ale personalului nedidactic se situează între 1800-2300 de lei, iar creșterea inflației (16.4% în luna decembrie 2022), concomitent cu creșterea prețurilor la produsele de bază și la utilități au condus la creșterea gradului de sărăcire”, spun sindicaliștii.

Articolul precedentLigia Deca i-a retras atribuţiile secretarului de stat Florian Lixandru, după ce acesta a criticat legile Educației
Articolul următorCearta pe legile Educației. Ciolacu: Vom vedea explicaţiile doamnei ministru pentru retragerea atribuțiilor secretarului de stat