Acasă Actualitate Timișora intră în carantină în weekend. Sute de îmbolnăviri în școli

Timișora intră în carantină în weekend. Sute de îmbolnăviri în școli

Facebook: Timisoara

Timișoara întră intr-un nou scenariu în care se reinstituie carantină de noapte în weekend, între orele 20.00 și 5.00, iar vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se vor închide la orele 18.00. Pentru a putea ieși din case noaptea, timișorenii vor trebui să completeze declarația pe propria răspundere. Noile măsuri prevăd că masca este obligatorie pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru

Şeful adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Timiş, Cosmin Hogea, a declarat că s-a înregistrat o evoluţie galopantă a îmbolnăvirilor de COVID-19 de la începerea noului an şcolar, în ultimele şapte zile de cursuri fiind anunţaţi aproape 200 de elevi şi preşcolari şi 66 de angajaţi din sistem contaminaţi.

El a mai anunţat că toate cele 598 de unităţi şcolare rămân deschise cu activitate în scenariul verde, cel puţin săptămâna aceasta, hotărârea menţinerii sau a schimbării scenariilor de predare fiind luată în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă vinerea.

„În săptămâna aceasta avem 362 de elevi care fac şcoala online, datorită situaţiilor lor medicale. Dacă au membri ai familiei cu boli cronice sau sunt vulnerabili, rămân online tot anul. Avem 182 de elevi confirmaţi cu COVID; o evoluţie galopantă, în şapte zile. Mai sunt 66 de angajaţi confirmaţi pozitiv, din care 90% sunt profesori. În total, sunt 126 de clase şi grupe cu 3.200 de copii care desfăşoară activitatea didactică online, datorită infectărilor. Majoritatea sunt în Timişoara. Grădiniţele sunt un punct foarte vulnerabil, pentru că nu se poartă mască, iar părinţii trebuie să le facă acasă un prim triaj şi dacă au semne de boală să îi reţină acasă”, a explicat profesorul Cosmin Hogea.

Potrivit oficialului IŞJ Timiş, 57% dintre cadrele didactice sunt vaccinate, la care se adaugă cazurile care au trecut prin boală, ceea ce urcă spre 65% gradul de imunizaţi în sistemul de învăţământ preuniversitar timişean.

Hogea a mai menţionat că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş pune la dispoziţia şcolilor teste gratuite doar pentru elevi, cadrele didactice testându-se pe banii lor.

„Copiii pot fi testaţi doar cu acordul părinţilor. În funcţie de acel accept al părinţilor am făcut o solicitare de la DSP pentru o lună. Putem considera că vom avea 3.000 de teste săptămâna aceasta, iar săptămâna viitoare se face o altă evaluare”, a punctat Cosmin Hogea.

DSP Timiş a anunţat, miercuri, că în ultimele 24 de ore au fost confirmaţi pozitiv 59 de minori, din care doi preşcolari de la o creşă din Timişoara. Creşa „Cosânziana” din Timişoara a fost declarată miercuri focar activ COVID cu trei cazuri pozitive, din care doi sunt copii.

Citiți și: Cât sunt salariile din învățământ: de la debutant până la gradul I – perioada 2016-2021

Vaccinare obligatorie: Florin Cîțu: Dacă experții ajung la concluzia că e cea mai bună soluție, eu sunt de acord

Când se adoptă restricțiile. Cele patru scenarii posibile

Programul „Masa caldă” în școli a redus abandonul școlar. Mai mulți parlamentari vor să îl extindă

Timișora intră în carantină în weekend. Sute de îmbolnăviri în școli

Liceenii români se pot înscrie în programul FLEX, finanţat de Departamentul de Stat al SUA

Când va apărea formularul pentru intenția de vaccinare pentru elevi. Ce spune Sorin Cîmpeanu

Burse de studiu în Marea Britanie pentru elevii de clasa a X-a

Covid-19: Peste 69.000 de elevi învață online

Raport UNICEF: Milioane de copii au o alimentație deficitară

Articolul precedentLista localităților unde rata de infectare e de cel puțin 3/1.000| Ce se întâmplă cu școlile
Articolul următorUBB: Programul deschiderii anului universitar 2021-2022