Acasă Actualitate FOTO | Mii de profesori protestează în Capitală. Oferta lui Ciucă: 45%...

FOTO | Mii de profesori protestează în Capitală. Oferta lui Ciucă: 45% la salariu și 1.500 de lei/voucher anual

Mii de prefesori protestează din nou, vineri, la Bucureşti. Ei au pornit din Piaţa Victoriei în marş pe străzile Capitalei. La ora 12.00, sindicaliștii s-au întțlnit cu premierul Nicolae Ciucă. Primul ministru le-a promis dascălilor că din 2024 vor avea la salariu 45% mai mult și că anual vor primi un voucher în valoare de 1.500 de lei.

După ce a ieșit de la Guvern, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”, Marius Nistor, a declarat că Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027.

`În urma discuţiilor purtate, Guvernul a avansat o nouă variantă, în sensul în care creşterea de la 1 ianuarie 2024 ar trebui să fie de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare şi 1.500 de lei acordaţi în 5 octombrie, bani din fonduri europene, bani care vor fi acordaţi anual până în 2027”, a declarat Marius Nistor. Liderul de sindicat a spus că deocamdată nu există un document scris pentru noua ofertă a guvernului.

Protestul profesorilor în imaginai:

Articolul precedentBAC 2023. Probele de competențe de la Bacalaureat, amânate pentru zilele de 14-23 iunie VIDEO
Articolul următorMinisterul Educației propune echivalarea probelor orale ale Bacalaureatului cu notele din liceu