Acasă Actualitate Școlile din Israel vor fi deschise complet după patru luni de la...

Școlile din Israel vor fi deschise complet după patru luni de la începerea vaccinării

pixabay.com
Foto: pixabay.com

Școlile din Israel se vor deschide la scară largă, a anunțat cancelaria prim-ministrului Benjamin Netanyahu, potrivit The Times of Israel.

Guvernul israelian a decis să facă trecerea de la lecţiile predate unor grupuri restrânse de copii la cele obişnuite, desfăşurate în clase cu efectiv complet de elevi, la aproape patru luni de la debutul campaniei de vaccinare care este considerată a fi una dintre cele mai reuşite din întreaga lume.

Un sistem de monitorizare pentru detectarea rapidă a infectărilor va fi introdus concomitent cu reluarea cursurilor, conform biroului primului ministru.

Pentru deschiderea școlilor, autorităile au luat mai multe măsuri printre care renunțarea la cerința ca elevii de clasa a IV-a să învețe în număr mai mic. De asemenea, în timpul orelor de educație fizică și activităților extrașcolare în aer liber elevii vor putea să facă exerciții fără a păstrat distanța.

De la începerea campaniei de vaccinare în data de 19 decembrie 2020, numărul noilor infectări, precum şi numărul persoanelor cu forme severe de COVID-19 au scăzut brusc în ţara cu nouă milioane de locuitori.

Guvernul a început să relaxeze treptat restricţiile legate de SARS-COV-2.

Articolul precedentProgramul de ore remediale se va extinde în anul şcolar 2021 – 2022
Articolul următorCum vede Sorin Cîmpeanu testarea elevilor: Sunt convins că vom avea teste rapide