Acasă Actualitate Noi consultări între sindicate și Guvern pentru creșterea salariilor cu 25%. Ce...

Noi consultări între sindicate și Guvern pentru creșterea salariilor cu 25%. Ce se întâmplă cu examenele naționale

Premierul Nicolae Ciucă are duminică dimineaţă o nouă rundă de consultări cu sindicatele din educaţie, după ce Guvernul a avansat o nouă ofertă, vizând majorarea salariilor, condiţionată însă de un anunţ imediat privind încetarea grevei generale declanşate în 22 mai. Întâlnirea este programată de la ora 9:00 şi va fi urmată de o şedinţă de Guvern, convocată la ora 10:00.

Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Învăţământ Spiru Haret, le-a precizat sâmbătă jurnaliştilor că greva din educaţie continuă. Guvernul a propus, în cadrul discuţiilor de vineri, o majorare salarială de 45% din creşterile stipulate în grilele de salarizare, majorare acordată de anul viitor, dar şi un bonus anual de 1.500 de lei, acordat din fonduri europene până în anul 2027. Sindicatele au precizat atunci că urmează să se consulte cu membrii de sindicat şi să dea un răspuns.

Sâmbătă seară, Guvernul a venit cu o nouă ofertă.

„Bună seara! Acum 5 minute ni s-a transmis din partea Guvernului că solicitările de mai sus sunt acceptate. Adică 25% creşterea salarială. 1.500 anual pentru personalul didactic de predare şi auxiliar pâna în 2027, 500 de lei, anual, pentru personalul nedidactic, până în 2027. 50% prima tranşă din noua grilă, de la 1 ianuarie 2024. Condiţia este de a fi mâine la ora 9 la Guvern pentru a anunţa încheierea conflictului. Rog consultaţi colegii rapid şi ne comunicaţi în această seară”, se arăta în mesajul transmis pe grupurile interne ale sindicaliştilor.

Liderii sindicali în educaîie s-au reunit sâmbătă seară în şedinţă, însă până în acest moment nu au făcut niciun anunţ.

Articolul precedentMinisterul Educației propune echivalarea probelor orale ale Bacalaureatului cu notele din liceu
Articolul următorLuni, greva continuă. Sindicaliştii din Educaţie răspund luni, la 10, dacă mai fac grevă după consultările de la Guvern