Acasă Actualitate Se va prelungi anul școlar? Monica Anisie, ministrul Educației: ”Trebuie să luăm...

Se va prelungi anul școlar? Monica Anisie, ministrul Educației: ”Trebuie să luăm măsurile ca toți copiii să fie în siguranță” VIDEO

Anul școlar ar putea fi prelungit cu o săptămână, cel puțin așa iau în calcul oficialii de la Ministerul Educației într-unul dintre scenariile posibile cu privire la reluarea cursurilor după ce se termină starea de urgență. Monica Anisie a declarat la Jurnalul de Seară de la Digi 24 că este posibil ca anul școlar să fie prelungit cu o săptămână sau să se termine la timp.

„Trebuie să ne gândim întâi de toate la siguranța și sănătatea copiilor noștri când vom lua decizia revenirii la școală, trebuie să luăm măsurile ca toți copiii să fie în siguranță. Această redeschidere a cursurilor trebuie să fie prudentă, controlată și treptată, în condiții de maximă siguranță”, a spus Anisie la Digi24.

Întrebată dacă există varianta ca numărul elevilor în clase să fie redus la 15, pentru a putea exista locuri libere între copii, Anisie a răspuns: „Ne gândim. Trebuie să luăm în calcul ideea ca prezența elevilor la cursuri să nu înrăuățească situația îmbolnăviilor”.

”În momentul în care am suspendat cursurile ne-am gândit cu precădere la acești elevi, am pregătit pentru ei și lecții online, teste de antrenament, program de teleșcoală, măsuri care să conducă la pregătirea continuă a acestor elevi care au și emoția examenului”, a mai spus Anisie.

Ministrul a spus că există mai mult planuri pentru reluarea cursurilor, dar că lucrurile se schimbă de pe o zi e alta și că totul depinde de evoluția cazurilor de coronavirus. ”Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat inițial decizia suspendării cursurilor și cred că e bine să precizăm că tot comitetul ne va spune când e momentul să venim la cursuri, când vom fi în siguranță. Trebuie să ne gândim la sănătatea elevilor și studenților”, a spus Anisie.

Întrebată dacă există și varianta prelungirii anului școlar, Anisie a spus că a fost discutat un scenariu care presupune prelungirea cu o săptămână, dar și scenarii care presupun încheierea anului școlar la timp. Ministrul a adăugat însă că o decizie privind reluarea cursurilor în școli va fi luată „în curând”.

„Ar trebui ca părinții să înțeleagă că pe primul plan trebuie să punem sănătatea copiilor” a spus Anisie.

Ministrul Educației a  precizat că va fi anunțat un calendar al examenelor de Bacalaureat și Evaluare Națională și că admiterea la facultate se va organiza după examenul de bac. Ministrul a adăugat că a discutat cu omologii ei din țările UE stabilirea unui calendar comun de admitere, astfel încât elevii care vor să învețe în străinătate să se poată înscrie la facultate.

Articolul precedentO elevă de la ICHB a câştigat locul întâi la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete
Articolul următorO învățătoare către Monica Anisie: ”Este momentul să cereți ajutor. Nu vă ajută nici oamenii din jurul dumneavoastră”