Acasă Actualitate Profesorii din Marea Britanie se tem că reînceperea anului universitar va duce...

Profesorii din Marea Britanie se tem că reînceperea anului universitar va duce la foarte multe infectări cu COVID-19

pixabay.com
pixabay.com

Academicieni şi sindicate universitare din Marea Britanie au avertizat duminică, că o reîntoarcere a studenţilor în campusuri ar putea duce la reizbucnirea unui focar de coronavirus, cu condiţia evitării unei prezenţe fizice în clasă.

Se prevede ca un milion de studenţi să revină în clase în septembrie, în pofida îngrijorărilor exprimate de profesori şi de sindicatul universitar (UCU). Jo Grady președintele sindicatului a spus la Skynews că guvernul premierului Boris Johnson că încurajează o criză sanitară publică ca urmare a riscului de infecţie pe care îl presupune acest scenariu.

Grady acuză guvernul conservator de lipsă de planificare, într-un moment în care rata contagierilor se extinde în rândul tinerilor.

Citiți și: Ministrul Educației din Anglia, scrisoare deschisă pentru părinți: Trimiteți copiii la școală ca să nu le riscați viitorul

Liderul UCU a explicat că oraşul Manchester va primi 100.000 de studenţi, Birmingham alţi 80.000, iar Leicester 40.000 de tineri, în condiţiile în care aceste oraşe au fost vizate de măsuri de izolare, ridicate recent, sau care ar putea fi reintroduse.

El a deplâns faptul persoanele care înregistrează un număr tot mai mare de infectări „sunt încurajate să se deplaseze în masă în întreaga ţară şi să locuiască împreună”.

UCU doreşte ca studenţii să evite campusurile până la Crăciun, cu condiţia impunerii unui program de testare în centrele academice.

Sage, grupul de consiliere ştiinţifică a guvernului, a recomandat ca universităţile să efectueze teste tuturor studenţilor şi personalului universitar şi să fie evitate cursurile „faţă în faţă”. Potrivit grupului, cursurile ar trebui realizate online, cu excepţia celor ţinute în laborator sau a cursurilor practice.

În ce priveşte învăţământul primar, aproape toate şcolile britanice sunt pregătire de reluarea cursurilor începând cu 1 septembrie.

Şcolile s-au redeschis deja în august în Scoţia, însă de marţi va începe anul şcolar şi în restul ţării cu reîntoarcerea în clase a elevilor, după o absenţă fizică de cinci luni în încercarea de a împiedica răspândirea coronavirusului

Citiți și: Anglia: Șefa biroului de examinare a demisionat după haosul echivalării examenelor

Medicii britanici: Lipsa lecțiilor reprezintă un risc mai mare pentru copii decât COVID-19

Articolul precedentVIDEO Ludovic Orban: Vom achiziționa probabil numai 70 – 80.000 de tablete
Articolul următorCe ar trebui să facă directorii până la deschiderea școlilor: 20 de măsuri propuse de expertul Anca Tîrcă