Acasă Preuniversitar 6.000 de elevi din Argeș nu participă la școala online/ Inspectoratul face...

6.000 de elevi din Argeș nu participă la școala online/ Inspectoratul face campanie să strângă calculatoare

Aproximativ 6.000 de elevi din județul Argeș nu participă la cursurile online din cauză că fie nu au nicio posibilitate de a fi conectați cu școala, pentru că nu dispun de mijloace de comunicare la distanţă sau rețea de Internet, fie provin din familii numeroase care dispun de un singur device și atunci nu toți copiii au acces, în același timp, la activități. Inspectoratul Școlar Argeș a inițiat campania ”Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”, prin care vrea să strângă calculatoare pentru a le da elevilor care nu au.

Potrivit datelor de la inspectorat, mulți elevi care învață în școlile din mediul rural provin dintr-un mediu socio-economic defavorizat: părinți fără loc de muncă, număr mare de copii în familie, părinți plecați la muncă în străinătate, familii din minoritatea romă, zone izolate, părinți care nu au studii și care nu sunt capabili să motiveze copilul pentru a învăța.

Consecințele legate de neparticiparea la lecțiile online duc la mărirea decalajului față de elevii care beneficiază de resurse și de continuitatea pedagogică, în această perioadă, iar elevii din anii terminali sunt afectați în pregătirea examenelor finale. Din acest motiv, IȘJ Argeș a lansat campania ”Fă un copil fericit! Adu-i școala mai aproape!”.

”Prin acest proiect ne propunem să oferim elevilor aflați în dificultatea de a comunica și a participa la lecții în spațiul virtual, instrumente digitale simple care să răspundă nevoilor pentru derularea lecțiilor în sistem online, până la sfârșitul anului școlar 2019-2020, în contextul actual al Pandemiei cu Covid-19”, arată inspectorii școlari.

Un raport, lansat miercuri de UNICEF România, arată că educația online adâncește inegalitățile de acces la educație al copiilor din familii defavorizate, care nu reușesc întotdeauna să asigure nici necesarul de echipamente tehnologice, nici nu au acces la internet.

Articolul precedentDOCUMENT FOTO Cum se încheie mediile elevilor/ Situațiile prevăzute de Ministerul Educației
Articolul următorCoronavirus: Lipsa meselor oferite la școală pune în pericol viitorul a 370 de milioane de copii