Acasă Actualitate VIDEO Ludovic Orban: Tabletele nu se dau definitiv familiilor

VIDEO Ludovic Orban: Tabletele nu se dau definitiv familiilor

foto: Facebook Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Guvernul continuă procesul de creştere a procentului de elevi care să poată participa la învăţământul online.

„Continuăm acest proces de creştere a procentului de şcoli şi de elevi care să poată participa la învăţământul online. Licitaţiile la nivel naţional, derulate prin intermediul ONAC, au nişte proceduri care sunt impuse de legislaţia europeană”, a explicat Orban.

El a afirmat că tabletele nu se dau definitiv familiilor, ci se dau „într-o formă de comodat”.

„Sigur, se reiau licitaţiile la nivel naţional şi pe tronsoanele, pe regiunile în care nu avem încă tablete, dar am prevăzut încă două soluţii şi cer autorităţilor locale şi unităţilor şcolare să achiziţioneze tablete, pentru că tabletele nu se dau definitiv familiilor, se dau într-o formă de comodat. E posibil ca într-o localitate nivelul de răspândire a virusului să scadă şi atunci tabletele respective pot fi achiziţionate şi pot fi distribuite către altă localitate în care creşte numărul de infectări şi e necesar învăţământul online”, a spus Orban după videoconferinţa cu prefecţii şi cu reprezentanţii instituţiilor cu responsabilităţi în gestionarea pandemiei.

Citiți și: Cum se decontează banii pentru transportul elevilor

Articolul precedentMinisterul Educaţiei: 581 de școli sunt în scenariul roșu, dar numai 139 din cauza infectărilor
Articolul următorSubvenţiile pentru căminele și cantinele studenţești, majorate cu 10%