Acasă Preuniversitar VIDEO Cinci moduri în care părinții îi pot ajuta pe copii să...

VIDEO Cinci moduri în care părinții îi pot ajuta pe copii să învețe în timpul pandemiei COVID-19

Foto:pixabay.com

În timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19), viața de familie s-a schimbat complet. Elevii învață de acasă, iar părinții lor lucrează de acasă. Robert Jenkins, directorul global pentru educație de la UNICEF, oferă cinci sfaturi pentru părinți pentru a-și ajuta copiii care învață de acasă.

Planificați împreună o rutină zilnică

Încercați să stabiliți o rutină care să țină seama de programele de educație adecvate vârstei, care pot fi urmate online, la televizor sau prin radio. De asemenea, stabiliți un timp pentru joc și un timp pentru lectură. Folosiți zilnic oportunități de învățare pentru copii. Acolo unde este posibil, stabiliți împreună activitățile. Dacă copilul dvs. pare neliniștit și agitat atunci când încercați să urmați un program de învățare online împreună cu el, treceți la o opțiune mai activă. Încercați să țineți cât mai mult cont de nevoile copiilor.

Purtați conversații deschise

Încurajează-ți copiii să pună întrebări și să-și exprime sentimentele. Tineți cont de faptul că el poate avea reacții diferite la stres, așa că aveți răbdare și înțelegere. Începeți prin a invita copilul să vorbească despre această problemă.

Discutați despre practicile de igienă. Puteți stabili momente de zi cu zi pentru a le arăta cum ar trebui să se spele regulat și minuțioasă. Asigurați-vă că vă aflați într-un mediu sigur și permiteți copilului dvs. să vorbească liber. Desenul, poveștile și alte activități pot ajuta la deschiderea unei discuții.

Încercați să nu minimizați sau să evitați preocupările lor. Asigurați-vă că le recunoașteți sentimentele și că îi asigurați că este firesc să se simtă speriați de aceste lucruri. Demonstrați-le că îi ascultați, acordându-le atenția completă și asigurați-vă că înțeleg că pot vorbi cu dvs. și cu profesorii lor ori de câte ori doresc. Avertizați-i despre fake news și încurajați-i să utilizeze surse de informații de încredere.

Nu vă grăbiți

Începeți cu sesiuni de învățare mai scurte și faceți-le progresiv mai lungi. Dacă obiectivul este ca în final o sesiune să fie de de 30-45 de minute, începeți cu 10 minute și construiți de acolo. În cadrul unei sesiuni, combinați timpul petrecut în online cu exercițiile offline.

Protejați copiii online

Platformele digitale oferă posibilitatea copiilor de a continua să învețe, să participe la joacă și să țină legătura cu prietenii lor. Dar accesul online sporit aduce riscuri crescute pentru siguranța, protecția și confidențialitatea copiilor. Discutați despre internet cu copiii, astfel încât ei să știe cum funcționează, despre ce trebuie să fie conștienți și despre cum arată comportamentul adecvat pe platformele pe care le folosesc, cum ar fi apelurile video. Stabiliți împreună reguli despre cum, când și unde pot utiliza internetul.

Rămâneți în legătură cu școala copiilor

Aflați cum puteți rămâne în legătură cu profesorul sau școala copiilor dvs. pentru a fi informați. Puneți întrebări și cereți îndrumări. Grupurile de părinți sau grupurile comunitare pot fi, de asemenea, o modalitate bună de a vă sprijini reciproc cu școala de acasă.

Articolul precedentElevii cer condiții de siguranță pentru examenele naționale/ Care sunt cele 7 măsuri propuse de asociațiile de elevi
Articolul următorMinisterul Educației: Ce măsuri trebuie să ia inspectoratele școlare pentru școala online