Acasă Actualitate VIDEO Orban a comparat banii pentru dascăli cu banii de băutură/Sindicaliștii îi...

VIDEO Orban a comparat banii pentru dascăli cu banii de băutură/Sindicaliștii îi cer să-și prezinte scuze

Foto: Facebook gov.ro

Premierul Ludovic Orban a explicat la Craiova de ce amână creșterea salariilor profesorilor, prognoza economică fiind una pesimistă: „E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a spus premierul potrivit Mediafax, preluat de Spotmedia.ro

„Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza privitoare la creșterea economică, în care noi estimăm o contracție economică, o scădere economică de 3,8%. E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”, a declarat Ludovic Orban.

Citiți și: Sindicaliștii din Educație: Dacă nu se măresc salariile, blocăm anul școlar

Ludovic Orban, despre amânarea creșterii salariilor: „Vom anunța o decizie în acest sens”

După declarația premierului, sindicatele din Educație de la Iași îi cer lui Ludovic Orban să-și ceară scuze.

„Solicităm d-lui. L.Orban să-și prezinte scuzele pentru analogia ofensatoare făcută în ceea ce privește majorările din învățământ”, arată Uniuninea Sindicatelor Libere de la Iași.

Citiți și: Educația primește bani în plus la rectificarea bugerară/ Salariile profesorilor cresc în 2021, nu la 1 septembrie 2020

„Asistăm stupefiați la una dintre cele mai jignitoare afirmații făcute de către un Premier în funcție la adresa cadrelor didactice. Domnia sa a explicat astăzi de ce nu vor fi majorate salariile din învățământ, printr-o analogie profund ofensatoare la adresa unei întregi categorii profesionale, cităm: ,,E ca într-o familie – când îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, nu te duci să-ți bei banii la cârciumă”. Dorim să îi amintim domnului Ludovic Orban că majorarea din septembrie este oricum una simbolică de aproximativ 250 lei net. Ea ar trebui acordată conform legii 153/2017 cu modificarile ulterioare”, susțin sindicaliștii.

Articolul precedentSindicaliștii din Educație: Dacă nu se măresc salariile, blocăm anul școlar
Articolul următorFSLI: Educația nu este „cârciuma” sistemului bugetar