Acasă Actualitate ULTIMA ORĂ Cum se vor desfășura examenele naționale/ Nouă măsuri propuse de...

ULTIMA ORĂ Cum se vor desfășura examenele naționale/ Nouă măsuri propuse de INSP

Elevii de clasele a VIII-a și a XII-a vor sta la școală cel mult 3 ore în perioada cât se pregătesc pentru examenele națioanle. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37 de grade) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii. Acestea sunt câteva din măsurile propuse de Institutul National de Sănătate Publică  și postate în transparență decizională.

Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secțiunea Comunicate.

  • Măsuri de prevenire și protecție pe perioada desfășurării activităților de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12-a și a 13-a) precum și pe perioada organizării examenelor evaluare națională și bacalaureat

1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.

2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.

4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.

5. Înainte  de  începerea  activităților  de  pregătire/examinare,  în  spațiile  unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.

6. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37 de grade) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.

7. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.

8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri  special destinate.

9. Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

Consultă aici Recomandări de sănătate publică pentru măsuri specifice ce vor fi dispuse de instituțiile competente privind reluarea activității în domenii specifice după încetarea stării de urgență

Toate observațiile și propunerile celor interesați pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro

Articolul precedentOFICIAL Schimbare importantă la admiterea la facultate: Mediile din liceu se pot lua în calculul mediei generale de admitere
Articolul următorCâți studenți la masterat pot școlariza universitățile/ Hotărârea de Guvern cu programele de studiu pentru 2020-2021, în Monitorul Oficial