Acasă Actualitate OFICIAL Schimbare importantă la admiterea la facultate: Mediile din liceu se pot...

OFICIAL Schimbare importantă la admiterea la facultate: Mediile din liceu se pot lua în calculul mediei generale de admitere

Foto: pixabay.com

Organizarea concursului de admitere la facultate se poate face și online, iar mediile din anii de liceu la disciplinele din concurs pot fi luate în calcul pentru media de admitere, arată un ordin de ministru pentru modificarea și completarea metodologiei- cadru privind organizarea admiterii la studii de licență, masterat și doctorat, publicat în Monitorul Oficial.

Până acum, admiterea la facultate se făcea în baza  notelor de la probele de bacalaureat şi a mediei de la bacalaureat conform metodologiei propria. Ministerul Educației lasă universitățile să țină cont și de mediile din liceu sau alte criterii.

”La calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licență, în baza autonomiei universitare, pot fi luate în considerare media de la discipline din anii de studii liceale, notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat sau alte criterii specifice, conform metodologiei proprii a instituției de învățământ superior”, arată articolul 23 din metodologia modificată.

Ce trebuie să conțină dosarul de admitere

Ordinul de ministru aduce modificări și în privința actelor necesare pentru înscrierea la facultate. Nu mai e nevoie de copiile legalizate ale documentelor care pot fi încărcate online pe platformele de admitere.

”Din componența dosarului de concurs, conform Ordonanței de urgență a Guvernului nr 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, se elimină cerința de depunere a copiilor legalizate ale documentelor, înlocuindu-le cu certificarea conformității cu originalul de către persoana/persoanele care are/au atribuții desemnate în acest sens. Prin excepție, pentru constituirea dosarului de concurs aferent anului universitar 2020 – 2021 se poate realiza înscrierea online prin încărcarea documentelor de către candidați cu asumarea responsabilității de către aceștia cu privire la autenticitatea și corespondența dintre documentele digitale scanate și cele originale”, se arată în articolele 17 și 35 ale ordinului de ministru ce modifică metodologia de admitere.

Articolul precedentDOCUMENT: Lucrările de licență și de doctorat pot fi susținute și online, dar trebuie înregistrate integral
Articolul următorULTIMA ORĂ Cum se vor desfășura examenele naționale/ Nouă măsuri propuse de INSP