Acasă Actualitate Marea Britanie: Cel mult 15 elevi într-o clasă, dar fără măști la...

Marea Britanie: Cel mult 15 elevi într-o clasă, dar fără măști la întoarcerea la școală

Mărimea unei clase din școlile din Marea Britanie nu va fi mai mare de 15 elevi, atunci când se vor redeschise școlile primare, potrivit BBC.

Guvernul de la Londra vrea ca cel puțin o lună de zile să mai petreacă elevii la școală înainte de vacanța de vară. Dar pentru asta pregătește un set de măsuri de protecție, precum asigurarea distanțării fizice și maximum 15 elevi într-o clasă, care să aibă pauze eșalonat și să se spele frecvent pe mâini.

Sindicatele profesorilor nu sunt de acord cu planurile de redeschidere. Părinții care nu își trimit copiii la școală nu vor primi amenzi.

Departamentul de Educație de la Londra arată că, pentru a fi în siguranță, băncile elevilor vor fi puse la o distanță de 2 metri, iar elevii vor fi ținuți în grupuri mici în timpul pauzei.

Clasele vor avea perioade de pauză și de prânz diferite, și la fel se va întâmpla și pentru începerea și terminarea zilei de școală.

Copiii vor fi încurajați să se spele pe mâini des, curățarea încăperilor va fi mai frecventă și școlile vor fi încurajate să folosească spații în aer liber pentru ținerea lecțiilor.

Purtarea măștilor nu este recomandată nici elevilor, nici profesorilor. Englezii urmează astfel modelul din Danemarca, unde elevii sunt ținuți în grupuri mici, iar spălarea mâinilor are loc la două ore.

Premierul Boris Johnson a declarat că școlile s-ar putea deschide cel mai devreme la 1 iunie.

Articolul precedentCalendar Evaluare Națională 2020 – propunerea Ministerului Educației
Articolul următorEvaluare Națională 2020: Elevii cu COVID-19 susțin probele după o procedură specială/ Minimum un profesor în sala de examen