Acasă Actualitate Ministrul Educației: Rezultatul licitației de tablete este dezastruos/ Am solicitat premierului Orban...

Ministrul Educației: Rezultatul licitației de tablete este dezastruos/ Am solicitat premierului Orban demiterea președintelui ONAC

Foto: pexels.com

Ministerul Educației și Cercetării a luat act de rezultatul dezamăgitor al stadiului licitației privind achiziția de dispozitive electronice cu conexiune la Internet, organizată de Oficiul Național de Achiziții Centralizate (ONAC), se arată într-o comunicare oficială de la Ministerul Educației. În aceste condiții, Monica Anisie cere demiterea președintelui ONAC, Cornelia Nagy, și vrea reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație.

Ministerul a început demersurile pentru achiziționarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei.

Toate instituțiile implicate, inclusiv Oficiul Național al Achizițiilor Centralizate, și-au luat angajamentul să încheie, în termenii agreați, toate procedurile, astfel încât dispozitivele să fie, în prima zi de școală, la dispoziția elevilor. Deși au beneficiat de tot sprijinul Ministerului Educației și Cercetării în toată această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanți și proactivi în identificarea  de soluții rapide, dovadă fiind rezultatul catastrofal al acestui întreg proces. Mai grav, ONAC nu a informat în timp util Ministerul Educației și Cercetării cu privire la stadiul licitației, deși au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect, suțin reprezentanții MEC.

Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, spune că i-a solicitat premierului României demiterea președintelui ONAC.

Consider inacceptabil rezultatul dezastruos al licitației, după atâtea luni în care toate instituțiile implicate, mai puțin ONAC, au luat toate măsurile ca procedura să fie încheiată la termenele stabilite. Cei care vor avea de suferit de pe urma incompetenței oficialilor ONAC sunt elevii, profesorii și părinții. Din aceste considerente, solicit premierului României, domnul Ludovic Orban, demiterea președintelui ONAC, Cornelia Nagy, și doresc reluarea, în regim de maximă urgență, a procedurilor de licitație”, a declarat Monica Anisie.

Oficiul Național de Achiziții Centralizate a fost înființat prin OUG 46/2018.

Citiți: Cele 250.000 de tablete NU vor fi în școli la 10 septembrie/ Explicația de la Guvern

VIDEO Ludovic Orban: Vom achiziționa probabil numai 70 – 80.000 de tablete

VIDEO Monica Anisie: Sperăm ca pe data de 10 septembrie să fie livrate măcar primele tablete

Articolul precedentCe măsuri au luat cinci țări europene pentru deschiderea școlilor/ Unde e obligatoriu să porți mască
Articolul următorMonica Anisie, despre situația tabletelor: Vor fi 80.000 de tablete/ Cine le va primi DOCUMENT