Acasă Universitar Taxa de admitere, eliminată la Universitatea de Științe Agricole din Iași

Taxa de admitere, eliminată la Universitatea de Științe Agricole din Iași

Admiterea la toate domeniile facultăților Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. USAMV a eliminat taxa de înscriere la admiterea din iulie 2020.

Decizia a fost luată în ședința Consiliul de Administrație din mai 2020.  Absolvenții de liceu vor fi scutiți de la plata taxei de înscriere, care în anii trecuți valoarea acesteia fiind stabilită la 150 de lei, pe domeniu.

De asemenea, conducerea USAMV Iași a mai decis și eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară. Așadar, admiterea la toate domeniile facultăților USAMV se va face exclusiv pe baza notelor de la Bacalaureat. Concret, este vorba de nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50% și nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50%.

Conform calendarului, în perioada 13 – 24 iulie 2020, se va desfășura înscrierea candidaţilor pentru Admiterea la licenţă, din sesiunea iulie 2020, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină veterinară.

În aceeași perioadă, 13 – 24 iulie 2020, se va desfășura înscrierea pentru Învâțământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.

În perioada, 6 – 20 iulie 2020, se va desfășura înscrierea pentru masterat, la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Biologie, Horticultură și Zootehnie.

Numărul total de locuri solicitate Ministerului Educației și Cercetării de către USAMV Iași este de 1315, dintre care 850 locuri sunt finanțate de la buget. USAMV Iași oferă posibilitatea candidaților de a se înscrie și on-line, pe platforma http://admitere.uaiasi.ro/.

Articolul precedentAdmiterea 2020 va fi exclusiv online la Universitatea de Vest din Timișoara
Articolul următorAdmitere cu notele de la BAC la Universitatea de Ştiinţe Agricole din Cluj-Napoca