Acasă Bacalaureat 2020 BAC 2020: Elevii pot da examenul la un centru de lângă domiciliu/...

BAC 2020: Elevii pot da examenul la un centru de lângă domiciliu/ Înscrierea începe pe 3 iunie

Bacalaureat 2020

Bacalaureat 2020. Înscrierea candidaților la examenul de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2020, va avea loc în perioada 3-10 iunie 2020, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial.

Ce se schimbă în acest an în privința examenului este că la bacalaureat, comisia județeană/a municipiului București poate decide arondarea la centrele de examen din propriul județ/municipiul București și a unor candidați proveniți atât din seria curentă, cât și din seriile anterioare care au finalizat studiile liceale într-o unitate de învățământ din alt județ/municipiul București, astfel încât aceștia să poată susține examenul într-o unitate de învățământ din apropierea locuinței.

În aceste situații, elevul depune solicitarea la comisia județeană / a municipiului București din județul/municipiul București în care dorește să susțină probele examenului de bacalaureat. Comisia județeană / a municipiului București comunică aprobarea atât candidatului, cât și unității școlare de proveniență care are obligația de a transmite documentele candidatului la centrul de examen unde acesta a fost arondat.

Exemplu despre cum se poate da examenul într-un centru de lângă domiciliul candidatului

De exemplu, pentru candidații din seria curentă, absolvenți ai unei unități de învățământ din alt județ, care au domiciliul pe raza județului Botoșani și care doresc să susțină examenul de bacalaureat național, sesiunea iunie- iulie 2020, într-un centru de examen din apropierea domiciliului, cererea adresată comisiei județene va fi însoțită de o copie după cartea de identitate și o copie după foaia matricolă.

Pentru candidații proveniți din seria anterioară, absolvenți ai unei unități de învățământ din alt județ, care au domiciliul pe raza județului Botoșani și care doresc să susțină examenul de bacalaureat național, sesiunea iunie-iulie 2020 în județul Botoșani, cererea adresată comisiei județene va fi însoțită de o copie după cartea de identitate, o copie după foaia matricolă și o adeverință eliberată de unitatea de învățământ/centrul de examen din care să reiasă disciplinele/probele promovate.

Articolul precedentRedevine uniforma obligatorie din anul 2020-2021? Ce prevede un proiect depus la Senat: 350 de lei pentru fiecare elev
Articolul următorUNICEF: Sunt mai mulți copii care trăiesc în sărăcie, în contextul pandemiei de COVID-19