Acasă Universitar Diplomele asistenților medicali generaliști, eliberate înainte de 2007, recunoscute în Uniunea Europeană

Diplomele asistenților medicali generaliști, eliberate înainte de 2007, recunoscute în Uniunea Europeană

Foto: pixabay.com

România a obținut recunoașterea diplomelor de asistent medical generalist, eliberate anterior datei aderării la Uniunea Europeană, în toate statele membre ale Uniunii Europene. Comisia Europeană aa modificat Directiva 2005/36/CE, în sensul acordării, de către statele membre, a recunoașterii automate a tuturor diplomelor emise de instituțiile de învățământ din România.

Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor, ca autoritate competentă, a transmis permanent Comisiei Europene toate informațiile și clarificările necesare elaborării raportului privind implementarea programului de recunoaștere a diplomelor.

Ministerul Educației a transmis informațiile și clarificările de la Comisia Europeană către școlile postliceale și instituțiile de învățământ superior de profil, precum și de către Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România.

Articolul precedentMarian Staș, consilier la Educație, a demisionat: Eu nu am dat şi nu dau bir cu fugiţii
Articolul următor90 de milioane de lei pentru competiția de proiecte de cercetare fundamentală și de frontieră