Acasă Actualitate Monica Anisie la RFI: Cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar...

Monica Anisie la RFI: Cel mai probabil scenariu pentru noul an școlar este învățământul hibrid

Foto: edu.ro

Ministrul Educației declară într-un interviu la RFI că scenariul cel mai probabil a fi pus în practică pentru începerea anului școlar din septembrie este sistemul hibrid, în care prin rotație, unii elevi vor merge fizic în clase, iar alții vor face cursuri online. Totul va depinde însă de evoluția situației epidemiologice, precizează Monica Anisie.

„Văzând situația epidemiologică la momentul acesta, care este o situație destul de gravă, cred că cel mai probabil, scenariul acesta hibrid ar putea fi pus în practică. Numai că trebuie să ne pronunțăm asupra acestor scenarii doar în momentul în care o să știm exact cum va evolua situația epidemiologică, pentru că observați și dvs., în spațiul public nu mai sunt respectate normele de prevenire și combatere a îmbolnăvirilor. De aceea, aș face un apel către populație să respecte distanțarea fizică, să poarte mască și în felul acesta să ne protejăm cu toții, să nu ajungem să ne îmbolnăvim”, a spus ministrul Educației.

Monica Anisie a precizat că în această vară profesorii vor fi pregătiți pentru predarea în online.

„Bineînțeles că au fost și sincope în această perioadă. Tocmai de aceea, ne pregătim pentru revenirea la școală. Profesorii vor fi formați în toată această perioadă, vom avea lecții filmate la nivelul Ministerului Educației, vom pune în practică ceea ce nu s-a pus din 2011, vom avea bibliotecă virtuală. De asemenea, avem proiectul național CRED, prin care formăm profesorii de gimnaziu și din învățământul primar și totodată vom avea programul în parteneriat cu Televiziunea Română, programul Teleșcoală, tocmai pentru a realiza și o formare de calitate a profesorilor, dar și lecții de calitate pentru elevi”, a mai spus ministrul.

Citiți și: Profesorii vor fi pregătiți pentru modelul hibrid de predare până în septembrie

Articolul precedentDefinitivat 2020. Niciun candidat nu a avut temperatură
Articolul următorDefinitivat 2020. Opt profesori eliminați pentru tentativă de fraudă/ 433 de candidați au decis să se retragă