Acasă Preuniversitar Marian Staș, consilier la Educație, a demisionat: Eu nu am dat...

Marian Staș, consilier la Educație, a demisionat: Eu nu am dat şi nu dau bir cu fugiţii

Marian Staș, numit consilier la Educație în luna ianuarie, și-a dat joi demisia, nemulțumit că ministrul Educației nu a aproibat mai repede o hotărâre de guvern prin care să dezvolte un sistem de școli pilot care să implementeze o nouă programă școlară.

Eu sunt ofiţer cu grad superior al Armatei României. Colonel. În rezervă. Am depus jurământul militar. Legământ sacru faţă de Patrie. ”Jur să-mi apăr Ţara, chiar cu preţul vieţii”. Să vă intre bine în cap, tuturor celor care bateţi câmpii altfel: eu nu am dat şi nu dau bir cu fugiţii.  Niciodată!”, a scris Marian Stas in Adevărul

Doamnă ministru, Vă aduc la cunoştinţă demisia mea din funcţia de consilier la cabinetul secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, începând cu data de 14.05.2020. Motivul instituţional al deciziei mele este distanţa, devenită inacceptabilă pentru mine, dintre clauzele contractului nostru de onoare agreate înainte de a da curs invitaţiei de a lucra împreună, şi realitatea din teren, la zi”, a mai scris Staș.

În ianuarie, Marian Staș a fost numit consilier în echipa ministrului Educației, Monica Anisie. El anunța atunci că se va  ocupa de dezvoltarea în sistem a unor unități-pilot, experimentale și de aplicație. Ulterior, a făcut parte din echipa secretarului de stat pentru învățământul preunoversitar.

Articolul precedentInterviu Școala 9: Monica Anisie explică ce se întâmplă cu elevii corigenți
Articolul următorDiplomele asistenților medicali generaliști, eliberate înainte de 2007, recunoscute în Uniunea Europeană