Acasă Preuniversitar Examenele pentru admiterea la clasa a V-a se pot da între 26...

Examenele pentru admiterea la clasa a V-a se pot da între 26 iunie și 30 iunie

Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare  o serie de precizări cu privire la susținerea unor probe de admitere la clasa a V-a. Este vorba despre acele școli pentru care școlarizarea la clasa aV-a se face într-o limbă străină, dar li despre unitățile de învățământ cu profil artistic și cu profil sportive.

Documentul arată că perioada de susținere a probelor pentru admiterea în clasa a V-a în anul școlar 2020-2021, în vederea relizării unor formațiuni de studiu, este 26 iunie- 30 iunie.

Probele de admitere în clasa a V-a se organizează și se desfășoară cu respectarea și aplicarea normelor igenico-sanitare și de siguranță/securitate, în vigoare, pentru combaterea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, pentru toți candidații și toate cadrele didactice care participă la acest proces.

Probele de admitere în clasa a V-a se susțin în conformitate cu regulamentul/procedura operațională privind  organizarea și desfășurarea provei de admitere în clasa a V-a, elaborate la nivelul unității de învățământ care organizează examinarea elevilor înscriși.

Unitățile de învățământ care organizează și desfășoară proba de admitere în clasa a V-a nu pot fi centre de evaluare pentru examenul național de Bacalaureat 2020.


Cine poate organiza aceste examene

Ordinul privind Regulamentului-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar prevede la articolul 139 că:

Organizarea unor examinări în vederea înscrierii elevilor în clasa a V-a este permisă în următoarele situații:
a) pentru unitățile de învățământ care nu au clase de învățământ primar, iar numărul cererilor de înscriere în clasa a V-a depășește numărul locurilor oferite;
b) pentru unitățile de învățământ cu profil artistic și cu profil sportiv, în vederea testării aptitudinilor specifice;
c) pentru unitățile de învățământ care urmăresc formarea unor clase cu predare în regim intensiv a unei limbi de circulație internațională, în vederea verificării nivelului de cunoaștere a limbii respective”.

Articolul precedentEvaluarea Națională 2020: Teste de antrenament și bareme
Articolul următorBac 2020: Probele de competențe vor fi echivalate înaintea probelor scrise