Acasă Universitar Remus Pricopie îi ia apărarea Monicăi Anisie pentru o eventuală demitere: ...

Remus Pricopie îi ia apărarea Monicăi Anisie pentru o eventuală demitere: Nu există ministru al educației care să nu facă greşeli

Foto: edu.ro

Fost ministru al Educației, Remus Pricopie, îi ia apărarea actualului ministru al Educației după ce în spațiul public au apărut informații că Monica Anisie ar fi pe lista miniștrilor restructurați de Ludovic Orban.
Într-o postare pe Facebook, rectorul SNSPA arată că un ministru al Educației nu trebuie schimbat la fiecare şapte luni, aşa cum se întâmplă la noi, chiar dacă face greșeli.

Ce scrie Remus Pricopie:

Nimic nou: ministrul educației, pe lista posibililor sacrificați pentru „împrospătarea imaginii guvernului”.

Nu există ministru al educației, în România sau oriunde în lume, care să nu facă greşeli. Dar acest lucru nu înseamnă că trebuie schimbat la fiecare şapte luni, aşa cum se întâmplă la noi, cel puțin din 2015 şi până azi.

În plus, cred că trebuie căutat adevăratul motiv al schimbării: este în interesul educației sau este doar dorința unora de a scăpa de un ministru care spune NU solicitărilor venite pe canale neoficiale?

Anumiți foşti şi/ sau actuali demnitari trebuie să înțeleagă că resursele publice ale educației, atâtea câte sunt, trebuie alocate transparent către şcoală şi universități şi nu pe canale dosite, în interesul unui grup nelegitim, care încearcă de câțiva ani să monopolizeze deciziile din sectorul educației, la nivel guvernamental şi parlamentar, indiferent cine a fost (oficial) la guvernare.

Vineri, în spațiul public, au apărut informații că Monica Anisie, alături de Marcel Vela şi Ion Ștefa, s-ar afla pe lista miniștrilor pe care Ludovic Orban urmează să-i schimbe în perioada următoare.

Surse politice spun că pe lista scurtă pentru următorul ministru al Educației ar fi Sorin Cîmpeanu, actualul președinte al Consiliului Național al Rectorilor.

 

Articolul precedentCalendarul admiterii candidaților romi în învățământul profesional și dual
Articolul următorAdmitere liceu 2020: Calendarul COMPLET pentru învățământul DUAL/ Proba de admitere, pe 9 iulie