Acasă Preuniversitar Luminița Barcari, MEC: „Măștile vor fi în școli”/ „Nu avem cum să...

Luminița Barcari, MEC: „Măștile vor fi în școli”/ „Nu avem cum să amânăm examenele”

Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniveritar, a declarat pentru StiriEdu.ro că măștile vor fi în școli la timp. Până marți, la ora 8.00, când era termenul limită pentru depunerea de oferte pentru măștile necesare elevii și profesorii care merg la cursurile de pregătire din luna mai, mai multe firme depuseseră oferte.

Declarația secretarului de stat vine după ce luni, 25 mai, Ministerul Educației a publicat o scrisoare de intenție prin care cauta 17 milioane de măști faciale de uz medical tip II până marți, 26 mai 2020, pe care le va achiziționa prin procedură de negociere fără publicare prealabilă.

”Măștile vor fi în școli. Am pus inclusiv condiția ca măștile să fie livrate foarte repede către inspectoratele școlare și inspectoratele școlare sunt pregătite să le predea către școli”, a spus Luminița Barcari.

Secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar  spune că firmele pot livra măștile în două tranșe.

”Astăzi suntem în 26 mai, dacă mâine terminăm toate evaluările, și hai să presupunem că mâine nu terminăm toată procedura, dar poimâine, în prima parte a zilei, semnăm contractual, astfel încât ei să se apuce de distribuție”, a spus Luminița Barcari.

În perioada 2-12 iunie, când au loc cursurile de pregătire pentru examenele naționale, prezența la aceste cursuri nu este obligatorie. Dar școlile și-au făcut planul să aștepte toți elevii.

”Noi am recomandat școlilor să transmită DSP-urilor lista cu toți elevii. E posibil ca un copil care nu vine în primele 2 zile să vină în următoarele zile,  dacă vede că totul este în regulă și se respectă acele măsuri. Noi suntem pregătiți ca toți elevii să vină. Acum depinde numai de familie și de ce afecțiuni mai au. Pentru cele două săptămâni de pregătire nu am făcut un calcul pentru câți elevi vor veni. Am lăsat județele să facă această monitorizare. Nu știu în București, dar am informații că din alte județe vor să vină la pregătire”, a mai spus secretarul de stat.

Întrebată despre posibilitatea de amânare sau anulare a examenelor naționale, Luminița Barcari a spus că acestea vor avea loc așa cum a fost stabilit.

Nu avem cum să amânăm examenele. Noi am dat publicității niște metodologii. Este o vară în care noi respectăm toate evaluările națioanale, și Evaluarea Națională, și bacalaureatul, și titularizarea, și definitivatul. Majoritatea dorește susținerea acestor examene”, a conchis secretarul de stat.

Articolul precedentExclusiv Elevii care vor avea temperatură mai mare de 37.3 grade Celsius vor da examen în săli speciale
Articolul următorDOCUMENT Admitere liceu 2020: Calendarul actualizat, în Monitorul Oficial