Acasă Actualitate Exclusiv Elevii care vor avea temperatură mai mare de 37.3 grade Celsius...

Exclusiv Elevii care vor avea temperatură mai mare de 37.3 grade Celsius vor da examen în săli speciale

Foto: pixabay.com

Secretarul de stat în învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, a declarat pentru StiriEdu.ro că Ministerul Educației lucrează la o procedură prin care să fie prevazut clar ce se întâmplă cu elevii care vor avea temperatura mai mare de 37.3 grade Celsius la examene. Aceștia  vor fi puși într-o sală specială, astfel încât să nu rateze examenul.

”Noi acum lucrăm la o procedură, pentru că am cerut punctul de vedere al Ministerului Sănătății. Vrem să avem o procedură bine fundamentată despre ce facem cu copiii care au o temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius, să fie într-o sală specială, în funcție de ce ne recomandă și Ministerul Sănătății. Adică niciun copil să nu fie discriminat și să poată susține examenul. Facem niște săli speciale în care ei să susțină evaluarea. În altă sală decât restul copiilor, astfel încât să nu se simtă ceilalți în pericol”, a spus Luminița Barcari.

Secretarul de stat a spus că pentru elevii care nu pot veni fizic la examene din cauza unor afecțiuni vor fi cerute subiecte de rezervă. Procedura va fi gata în următoarele zile.

Reamintim că prin ordinul comun al ministerelor Educației și Sănătății, publicat în Monitorul Oficial, accesul nu este permis în școală persoanelor a căror temperatură corporală, măsurată la intrarea în incintă, depășește 37,3°C.  Același document arată că în situația în care un elev sau un cadru didactic, didactic auxiliar sau nedidactic prezintă simptome sau există suspiciunea că starea sa de sănătate este precară, nu i se va permite accesul în unitatea de învățământ,cu recomandarea de a se adresa medicului de familie

Articolul precedentCinci universități din Consorțiul Universitaria vor ca BAC-ul să aibă loc/ Fără Bac, riscăm să ocupăm locurile cu studenți care nu fac față exigenței universitare
Articolul următorLuminița Barcari, MEC: „Măștile vor fi în școli”/ „Nu avem cum să amânăm examenele”