Acasă Actualitate Monica Anisie, la Digi24: Elevii cu temperatura de 37.3 pot da probele...

Monica Anisie, la Digi24: Elevii cu temperatura de 37.3 pot da probele de examen mai târziu VIDEO

Foto: edu.ro

Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat la Digi24 că joi va avea o întâlnire cu directorul general de la Centrul Național de Evaluare și Promovare a Stării de Sănătate, am solicitat Institutului de Sănătate Publică o întâlnire pentru că are niște întrebări de pus cu privire la modul în care se pot desfășura examenele naționale, în special în ceea ce privește temperatura pe care o vor avea elevii și profesorii în ziua examenului.

”Dacă reprezentanții Ministerului sănătății spun că se depășește 37.3 este bine să nu intre în școală elevul, sau un cadru didactic sau nedidactic, este bine să respectăm aceste reguli. De altfel, să știti că noi la Ministerul Educației am primit recomandări cu privire la măsurile necesare în vederea redeschiderii creșelor, cantinelor, căminelor și aici este în mod clar că acele persoane care au înregistrată temperatura mai mult de 37.3 se recomandă repetarea măsurării temperaturii după 2-3 minute”, a spus Anisie.

Întrebată despre situația dacă în cazul în care copilul va avea această temperatură i se va da o a doua șansă elevului, ministrul Educației a spus da. ”Noi ne-am gândit că ar putea exista posibilitatea să existe o sală de clasă pentru acei elevi care doresc totuși să intre și să susțină probele sau pot da mai târziu cu subiectul de rezervă, cum de altfel s-a mai întâmplat și în anii trecuți”, a mai spus ministrul.

Articolul precedentConsiliul Național al Rectorilor: Sprijinim organizarea Bacalaureatului
Articolul următorMonica Anisie: Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu peste 30 de elevi la clasă