Acasă Actualitate Monica Anisie: Corectarea lucrărilor la examenele naționale se va face în alte...

Monica Anisie: Corectarea lucrărilor la examenele naționale se va face în alte județe

Foto: edu.ro

Pentru Evaluarea Națională sunt suficienți profesori care s-au înscris la supraveghere și la corectarea lucrărilor, a spus Monica Anisie pentru Stiri.Edu.ro. Ministrul Educației a explicat că anul acesta corectarea lucrărilor la Evaluarea Națională și la Bacalaureat se va face în alte județe, lucru ce va fi stipulat într-un ordin de ministru care va apărea în Monitorul Oficial.

„Corectarea lucrărilor și la Evaluarea Națională și la Bacalaureat se va face în alte județe, ca și până acum. Numai că la momentul la care am dat ordinul era stare de urgență și nu puteam să ne deplasăm și nu puteam să pun într-un ordin ceva care contravenea unei legi. Acum pentru că nu mai există această interdicție de deplasare aprobăm procedura de transport lucrări”, a spus Monica Anisie.

În privința numărului de profesori care vor corecta lucrările și vor supraveghea în sălile de examen singura problemă ar fi pentru limbile materne rare.

„La Evaluarea Națională nu e nicio problemă pentru supravegherea elevilor. Singura noastră problemă va fi la limbile materne, cele rare, pentru că vom duce lucrările în alte județe și să vedem unde avem resursă umană. Unde avem probleme este la croată, la poloneză. Aici avem o problemă pe care încearcă să o rezolve direcția de minorități”, a mai spus Monica Anisie.

Citiți și: Cu cât vor fi plătiți profesorii care participă la Evaluarea Națională și la Bacalaureat

Articolul precedentAsztalos Csaba, președintele CNCD: Respingerea elevului cu 37.3 temperatura este discriminatorie
Articolul următorNelu Tătaru: Nu putem restricţiona o grădiniţă de stat să se deschidă