Acasă Actualitate Se pot folosi tunelurile de dezinfecție în școli? INSP: Nu recomandăm

Se pot folosi tunelurile de dezinfecție în școli? INSP: Nu recomandăm

Școlile se pregătesc de primirea elevilor, începând cu 2 iunie, la cursurile de pregătire. Unele primării de care aparțin școlile au achiziționat tuneluri de dezinfecție prin care să treacă elevii. De exemplu, la Școala nr 149 din Sectorul 4 al Capitalei a fost instalat un astfel de tunel la intrarea în curtea școlii. Cât de recomandat este un astfel de dispozitiv? Răspunsul vine de la Institutul Național de Sănătate Publică care nu recomandă utilizarea tunelurilor de dezinfecție cu scopul limitării transmiterii COVID 19.

”Întrucât tot mai des s-a adus în atenția publicului utilizarea dispozitivelor denumite tuneluri de dezinfecție cu scopul limitării infecției cu COVID 19 precizăm că INSP nu susține această metodă. Conform ghidului elaborat de către Organizația Mondială a Sănătății pulverizarea sau fumigarea nu sunt recomandate nici pentru spațiile închise nici pentru cele exterioare”, se arată într-un comunicat postat pe siteul INSP.

INSP arată că pulverizarea persoanelor cu dezinfectanți nu este recomandată în nici un caz. Această practică poate fi dăunătoare și nu reduce capacitatea unei persoane de a răspândi virusul. Pulverizarea de substanțe chimice precum clorul poate duce la iritații la nivelul ochilor și pielii, bronhospasm cauzat de inhalare și efecte potențiale gastro-intestinale precum greața și vomă.

”Utilizarea tunelurilor de dezinfecție ce utilizează substanțe dezinfectante doar de uz extern reprezintă un risc de sănătate publică fără beneficii dovedite științific”, mai precizează INSP.

Articolul precedentMonica Anisie: Peste jumătate dintre elevii care vor susține examenele naționale vor participa și la cursurile de pregătire VIDEO
Articolul următorElevii și studenții cer ca educația sexuală să nu fie o condiționată de acordul părinților