Acasă Actualitate Monica Anisie: Peste jumătate dintre elevii care vor susține examenele naționale vor...

Monica Anisie: Peste jumătate dintre elevii care vor susține examenele naționale vor participa și la cursurile de pregătire VIDEO

Foto: edu.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat într-o intervenție la Digi24 că peste jumătate dintre elevii care vor susține examenele naționale vor participa și la cursuri de pregătire care încep pe 2 iunie, dar situația participării variază de la un județ la altul.

”La nivelul țării, încă mai așteptăm de la unele județe să ne transmită, dar peste jumătate dintre elevii care vor susține examenele naționale vor participa și la aceste cursuri. Trebuie să vă spun că aceste estimări sunt pentru ceea ce s-a colectat la momentul acesta. Un copil poate să spună că nu vine în prima zi, pe data de 2 iunie, dar poate să vină pe data de 3 sau 4 iunie la aceste cursuri de pregătire”a spus ministrul Educației.

Monica Anisie a mai spus că participarea elevilor la cursurile de pregătire este decisă de părinți.

Ministrul a comentat și faptul că în București mai puțin de jumătate dintre elevi și-au anunțat participarea la cursuri și a spus că foarte mulți elevi și profesori au decis să continue pregătirea online. Dar dacă un singur elev vrea să vină la școală profesorul va trebui să vină și el, și în același timp să șină și cursuri online pentru cei care nu vin la cursuri.

 ”Dacă un singur elev își dorește să vină la aceste cursuri de pregătire la școală, profesorii trebuie să vină și să realizeze aceste cursuri de pregătire chiar și cu un singur elev. Dar, în același timp, profesorul trebuie să realizeze pregătirea și cu ceilalți din clasa respectivă, fie că o face online, fie că vin și aceștia la școală”, a spus Monica Anisie.

Articolul precedentMonica Anisie: Nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu peste 30 de elevi la clasă
Articolul următorSe pot folosi tunelurile de dezinfecție în școli? INSP: Nu recomandăm